Gizemli virüs yayılıyor... Yeni vakalar görüldü

Endonezya'da sebebi bilinmeyen ve hepatit olduğundan şüphelenilen 15 yeni vaka görüldüğü açıklandı.

SAĞLIK 09.05.2022, 18:12
Gizemli virüs yayılıyor... Yeni vakalar görüldü

Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadıkin, çevrim içi (online) basın toplantısında gerçekleştirdiği açıklamada, ülkede şu ana dek kökeni belirlenemeyen ve hepatit olduğundan şüphelenilen 15 yeni vaka tespit edildiğini kaydetti.

Bakan Sadıkin, 27 Nisan tarihinde ilk şüpheli vakalar tespit edildiğinde, bütün sağlık tesislerinden bu yönde vakaların gözetimini ve takibini talep eden bir genelge yayımladığını anımsattı.

Sadıkin, "Singapur, 30 Nisan tarihinde ilk şüpheli vakayı bildirdi ve şu ana değin ülkemizde 15 şüpheli vaka var." diye konuştu.

Bakan, sebebi bilinmeyen hepatit vakalarının büyük çoğunluğunun 100'ü aşkın vakanın görüldüğü İngiltere'de tespit edildiğini dile getirerek, Endonezya hükümetinin, söz konusu hastalığa neyin sebep olduğunu belirlemek maksadıyla ABD ve İngiltere hastalık önleme ve kontrol merkezleri ile koordinasyon halinde olduklarını kaydetti.

Bahse konu merkezlerden virüs hakkında çok daha fazla bilgi alınmasına karşın hepatit vakalarına gerçekte neyin sebep olduğuna ilişkin neticenin hala kesin olmadığını belirten Sadikin, DSÖ'nün (Dünya Sağlık Örgütü) hususa dair araştırmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Sebebi bilinmeyen hepatit vakaları

DSÖ, 16 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, İngiltere'de 74 çocukta nedeni tespit edilemeyen hepatit virüsü görüldüğünü açıklamıştı.

Virüsün görüldüğü çocuklarda son bir aydır karın ağrısı, kusma, ishal ve sarılık gibi belirtilerin gözlenmesi, 16 çocukta ağır karaciğer iltihabı görülmesi sebebiyle karaciğer nakli gerçekleştirilerek tedavi edildiği kaydedilmişti.

Hastalığın 'sebebi belirsiz' veyahut 'gizemli' olarak adlandırılması, akıllara koronavirüsü getirirken, yeni bir 'global salgın' ihtimalini de gündeme getirdi.

COVID-19, henüz ismi konulmadan evvel 'gizemli bir akciğer hastalığı' olarak adlandırılıyordu.

Yorumlar (0)