Gökçek'ten Ankapark çıkışı: Suçlusu Mansur Yavaş'tır!

Katıldığı bir televizyon yayınında Ankapark ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a sert sözlerle yüklendi. Parkın toplam maliyetinin 1 milyar 350 bin lira olduğunu söyleyen Gökçek, "Ankapark'ın bu hale gelmesinin suçlusu Mansur Yavaş'tır. Benim vizyonum ile onunki arasında dağlar kadar fark var." dedi.

GÜNDEM 29.07.2022, 23:23 31.07.2022, 11:30 Hakan Öksüz
Gökçek'ten Ankapark çıkışı: Suçlusu Mansur Yavaş'tır!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankapark ile ilgili açıklaması, gündemde yankı uyandırdı. Anket yapacaklarını ve Ankara halkının istekleri doğrultusunda parkla ilgili karar vereceklerini duyuran Yavaş, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e sert sözlerle yüklendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte basın mensuplarına demeç veren Mansur Yavaş, Gökçek ile ilgili, "Psikolojisi bozuk. Tedavi alsın, ondan sonra görüşelim." yorumunu yaptı.

"Parkın toplam maliyeti 1 milyar 350 bin lira"

Bir televizyon programının yayınına katılan Melih Gökçek, Ankapark ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Ankapark'taki dinozorların fiyatlarının yanlış aktarıldığını belirten Gökçek, "Bütün parkın toplam maliyeti 1 milyar 350 bin liradır. Basında çıkan diğer rakamlar gerçeği yansıtmıyor." dedi.

"Onlar benim dönemimdeki dinozorlar değil"

Mansur Yavaş'ın, kendisi ile ilgili kullandığı "psikolojisi bozuk" ifadesine de değinen Melih Gökçek, "Açıklayacağım belgeler, onun siyasi hayatını bitirecek. Samimi bir kişiyse siyasi hayatı sona erer. Akşener'e Ankarapark'ı gezdirdiği görüntülerde kafası kopmuş bazı oyuncaklar görünüyor. Bunlar benim dönemimde alınanlar değil, çok daha eski olanlar. Eskiyen dinozorları söktürerek depoya kaldırdık. Mansur Yavaş iyice batsın diye hemen açıklamak istemedim." ifadelerini kullandı.

"Onun vizyonu ile benimki arasında dağlar kadar fark var"

Ankapark'ın son hali hakkında yorumda bulunan Gökçek, "Oranın şu an bu kadar perişan hale gelmesinin sebebi Mansur Yavaş'tır. Onun vizyonu ile benimki arasında dağlar kadar fark var. Parka neden 1217 oyuncağın konulduğunu sorguladılar. Çünkü Ankara'ya gelen turist bir günde çıkıp gitsin istemedim. Ankara'yı turistler için cazibe merkezi yapmak için böyle bir parka ihtiyaç vardı. Parkın açılmasından sonra 10 gün içinde 5.5 milyon ziyaretçiye ulaştık." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)