Kurum’dan Ankapark mesajı: Çürümesine göz yumdular

Uzun süredir ülke gündemindeki yerini koruyan Ankapark projesi hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki tutumunu eleştirerek, “Çürümesine göz yumdular” dedi. 

GÜNDEM 27.07.2022, 14:58
Kurum’dan Ankapark mesajı: Çürümesine göz yumdular

Hem Ankara hem de ülke gündemini uzun süredir meşgul eden Ankapark projesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Atıl durumda bulunan projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki tutumuna tepki gösterdi. 

“Siyaset malzemesi haline getirdiler”

Mahkeme kararı ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve atıl durumda bulunan Ankapark projesinin siyaset malzemesi yapıldığını dile getiren Bakan Kurum, bu projenin bir an evvel Ankara halkının menfaatine olacak şekilde düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ankapark hakkındaki görüşlerini ilk gün olduğu gibi bugün de koruduklarını dile getiren Bakan Kurum, “Bu konuyu maalesef çok çarpıttılar ve siyaset malzemesi haline getirdiler. Bu tabloya üzülerek şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Bu problem, halkımızın menfaatine olacak şekilde çözülmeli”

Ortada önemli bir sorun olduğunu ve bunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini belirten Kurum, “Ortada bir yatırım var. Ancak ne yazık ki bu yatırım tamamen kaderine terk edilmiş vaziyette. Bu problem, en kısa süre içerisinde halkımızın menfaatine olacak şekilde çözülmeli. Bu yatırımı en verimli şekilde halkımızın hizmetine sunmak zorundayız. Proje elbette eleştirilebilir, kimse de beğenmek zorunda değil. Projenin detaylarında çeşitli hatalar olduğunu da söyleyebilirsiniz. Ancak bu projeyi atıl durumda bırakmak çok yanlıştır” dedi. 

“Böyle bir yatırımın atıl hale gelmesine kimse sessiz kalmamalıydı”

Böylesine büyük bir yatırımın çürümeye terk edilmesine göz yumulamayacağını dile getiren Kurum, “Ankara’nın merkezi bir konumunda böyle bir yatırımın atıl hale gelmesine, çürümeye terk edilmesine kimse sessiz kalmamalıydı. Ankapark’ın çürümesine göz yumdular. 3 senedir hazırladığınız, yüreğimizi yakan bu tablo karşısında, önceki gün verilen bir mahkeme kararını dönüm noktası olarak görmenizi de anlayabilmemiz mümkün değildir” şeklinde konuştu. 

“Bugün belirsiz bir hal alan süreci siz suiistimal ettiniz”

“Bu proje üzerinden polemik yapmak işinize geldi” diyerek sözlerine devam eden Bakan Kurum, “Bugün belirsiz bir hal alan süreci siz suiistimal ettiniz. Durmadan mahkemeyi bahane gösterdiniz, güvenlik sürecini bahane gösterdiniz. Bu bahaneler maalesef hiç bitmedi. Ankaralı vatandaşlarımızın aklıyla adeta alay ettiler. Buraya dair herhangi bir tasarrufları olmadığını defalarca kez dile getirdiler. Ankapark’ı siyasi malzeme haline getirerek, kendi siyasi geleceğinizi güçlendirmeye çalıştınız. Bu millet, bunlara asla izin vermez. Biz bu konu hakkında doğruları söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)