Göç İdaresi'nden 'düzensiz göçmen' iddialarına yanıt

Göç İdaresi Başkanlığı, iki ay öncesine ait 'tırlarla ülkemize gelen düzensiz göçmenlerin İstanbul Gaziosmanpaşa'da sokaklara salındığı' iddialarına dair görüntüleri yeniymiş gibi paylaşarak dezenformasyon yapan kişiler hakkında hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı.

GÜNDEM 15.11.2022, 20:29 16.11.2022, 14:16
Göç İdaresi'nden 'düzensiz göçmen' iddialarına yanıt

Başkanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 'İstanbul'da 13 Kasım tarihinde yaşanan terör saldırısının akabinde basın-yayın kuruluşu görünümündeki sitelerden ve sosyal medya hesaplarından dezenformasyona başvurularak gündemi değiştirecek yalan haberlerin aceleyle paylaşılmak istendiğinin gözlendiği' kaydedildi. 

Güvenlik güçlerinin olayı aydınlatmasının akabinde, terör örgütü PKK/PYD-YPG tarafından gerçekleştirilen bahse konu eylemin terör örgütünü, uluslararası destekçilerini, terör örgütüyle ilişki içindeki legal alan uzantılarını çok tedirgin ettiği belirtilen açıklamada, bu sebeple hususun göç yönetimi ve güvenliğe çekilerek büyük resmin çarpıtılmaya çalışıldığı yorumunda bulunuldu.

"Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar"

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Terör saldırısının evveli ve sonrasına dair süreçler netlik kazandıkça ve sorumlular ortaya çıkarıldıkça, gündemi değiştirmek ve kamuoyunda infial uyandırmak üzere yurt dışı ve yurt içindeki sosyal medya kullanıcıları ve yalanın ardına sığınan siber alan iş birlikçilerince 'tırlarla ülkemize gelen düzensiz göçmenlerin İstanbul Gaziosmanpaşa'da sokaklara salındığı' iddiasını içeren eski görüntülerin sanki yeniymiş gibi sorumsuz bir şekilde tekrar dolaşıma sokulduğu gözlenmektedir.

Söz konusu görüntülerin iki ay evveline ait olduğu açıktır. İstanbul Valiliği tarafından 26 Eylül 2022'de gerçekleştirilen basın duyurusunda, görüntülerdeki düzensiz göçmenlerin yakalandığı ve İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği açıklanmıştır. Buna rağmen, terör saldırısının akabinde mevzubahis görüntülerin tekrar dolaşıma alınmasının niyetini ve maksadını kamuoyunun bilgisine ve vicdanına bırakıyoruz.

Terör saldırısının ardından uluslararası basın-yayın kuruluşları ile siber alan iş birlikçilerince ülkemize dair dezenformasyona dayalı içerikler üretilerek Türkiye'ye zarar vermek adına müşterek noktada buluşulduğu açıktır. Her alanda olduğu gibi göç hususunda da ülkemizin önünü kesmeye çalıştıklarının farkındayız. Tüm Türkiye olarak derin bir üzüntü yaşadığımız günlerde provokatif haber ve paylaşım yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır."

Yorumlar (0)