Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alacak

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, taşradaki teşkilatlarda istihdam edilmek üzere toplam 4.147 sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı.

GÜNDEM 08.09.2022, 19:55
Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alacak

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, bir taraftan ülkenin yurttaşlarına, gençlerine hizmet verirken, bir taraftan da yetişmiş iş gücünü rasyonel bir biçimde istihdam etmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Bakanlığının yetki ve görev alanına giren her hususta, titizlikle sürdürdükleri bir personel politikalarının olduğunun altını çizen Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Gençlik ve spor alanında ortaya koyduğumuz tüm politikalar, ülkenin dört bir köşesinde yükselen tesisler, hizmetlerin aynı standartta sürdürülmesi hususunda personel alım gereksinimini de doğuruyor. Biz de tüm bu süreçleri objektif ve hızlı bir şekilde yürütüyor, geçtiğimiz her gün bakanlık ailemizi biraz daha genişletiyoruz. Genişletmeyi de sürdüreceğiz. Taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 300'ü büro personeli, 866'i güvenlik ve koruma görevlisi ile 2.981 temizlik personeli alınacak. Sözlü veyahut yazılı sınav yapılmaksızın 2020 senesi KPSS puanları esas alınarak yapılacak olan 4.147 personel alımı hayırlı ve uğurlu olsun."

Başvuru detayları

Adaylar başvurularını, 10-15 Eylül tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek.

Alınacak olan 300 büro personeli için üniversitelerin minimum lisans seviyesinde eğitim veren endüstri ilişkileri, çalışma ekonomisi, insan kaynakları yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri, kamu yönetimi, muhasebe, maliye, işletme ve iktisat bölümleri ile bahse konu bölümlere denkliği YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından kabul görmüş bölümlerden mezun olma koşulu aranacak. Alımda 2020 senesi KPSS B grubu KPSS P3 puanları esas alınacak.

KPSS P93 puanı dikkate alınarak istihdam edilecek olan 866 güvenlik ve koruma görevlisi için üniversitelerin ön lisans seviyesinde eğitim veren bölümleri ile söz konusu bölümlere denkliği YÖK tarafından kabul görmüş bölümlerden mezun olmak ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine İlişkin Kanun'un 10. maddesinde geçen koşulları taşıma şartı aranacak.

KPSS P94 puanıyla alınacak 2.981 temizlik personeli için ise ortaöğretim kurumlarından mezun olma koşulu gerekecek.

Yorumlar (0)