Gece yarısı İstanbul’da gaz paniği

Gece yarısı İstanbul’un birçok bölgesinde vatandaşların hissettiği gaz kokusu paniğe yol açtı.

GÜNDEM 27.04.2021, 09:34 27.04.2021, 22:27
Gece yarısı İstanbul’da gaz paniği

Yapılan araştırmalar neticesinde ise gaz kokusuna bir doğalgaz tankeri gemisinin sızıntı yapmasının neden olduğu anlaşıldı.

Sahil kesimlerinde yoğun şekilde hissedildi

Silivri’den Bakırköy'e kadar uzanan alanda yoğun şekilde hissedilen gaz kokusu İstanbulluları tedirgin etti.

Gaz kokusunun uzun süre devam etmesi üzerine vatandaşların ihbarıyla İGDAŞ ekipleri inceleme başlattı. İGDAŞ’ın incelemeleri sonucunda ise yoğun gaz kokusunun hissedilmesine gece saat 02.00 sıralarında Bakırköy sahilinden Avcılar yönüne doğru giden doğalgaz tanker gemisinin sebep olduğu ortaya çıkarıldı. Gaz tanker gemisinde meydana gelen sızıntı nedeniyle gaz kokusunun yoğun şekilde sahil bölgelerine doğru yayıldığı anlaşıldı.

“İlk başta tedirgin olduk”

Gaz yayılımının olduğu sıralarda Avcılar sahilinde koşuya çıktığını belirten Mehmet Ayyıldız, ‘’Ben burada her sabah koşuya çıkarım. Aynı şekilde bugünde koşmak için sahile indiğimde çevrede yoğun bir şekilde gaz kokusu olduğunu hissettim. Belirli bir alanda yoğunken bir yerden sonra gaz kokusu azalıyordu. Önce gemiler yağ mı akıtıyor denize diye düşündük fakat bir olumsuzluk göremedik. Ekipler araştırma yapınca kokunun gaz tankerinden sızdığını anlamışlar. Gemi sahilden ayrıldıktan sonra gaz kokusu da kesildi” dedi.

Yorumlar (0)