Tarkan’a niyet, Mustafa Sandal’a kısmet: Türkiye’nin Avrupa mücadelesine şarkı!

Yaklaşık bir yıldır küresel salgın nedeniyle yapılamayan ve ertelenmek zorunda kalan EURO 2020 futbol mücadelesine Türkiye Milli Futbol Takımı da katılıyor. Teknik direktör Şenol Güneş, daha önce Türkiye için bir şarkı yapılmasını rica etmiş ve daha önce bunun tuttuğu belirtmişti. Akıllardaki ilk isim Tarkan olsa da, ilk dönüş yapan sanatçı Mustafa Sandal oldu. 

MEDYA 27.04.2021, 09:43 27.04.2021, 21:15
Tarkan’a niyet, Mustafa Sandal’a kısmet: Türkiye’nin Avrupa mücadelesine şarkı!

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık bir yıldır yapılamayan EURO 2020 Avrupa futbol Şampiyonluk maçları, 2021 yılında yapılacak. Çok yakın zamanda başlayacak olan mücadeleye, Türkiye A Milli Futbol Takımı da dahil olacak. Maçlar için geri sayım başlarken, teknik direktör Şenol Güneş’ten bir açıklama gelmişti. Güneş, Türkiye’nin bu mücadelesinin yanında bir şarkının olması için çağrıda bulunmuştu.



İlk adım Mustafa Sandal’dan geldi

Türk sanat müziğini çok sevdiğini de belirten Güneş, Bu konuda Tarkan’ı ayrı bir yere koyduğunu belirtmişti. 2002’de Dünya Kupası için Tarkan, 2001 yılında çıkan ‘Karma’ albümündeki ‘Taş’ şarkısını ‘Bir Oluruz Yolunda’ şarkısı olarak uyarlamıştı. Ayrıca Mustafa Sandal’ın da ‘Mezara Kadar’ şarkısını bu şekilde uyarladığını ve onun da başarılı olduğunu söyleyen Güneş, A Milli Futbol Takımı’nın 2020 EURO mücadelesi için şarkı beklentileri olduğunu söylemişti. Güneş’in bu çağrısı için herkes Tarkan’dan bir dönüş beklese de, ilk adımı Mustafa Sandal attı.



Konu hakkında Mustafa Sandal, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Daha önce ‘Pazara Kadar’ şarkısıyla Milli takıma uğur getirdiklerini söyleyen Mustafa Sandal, Bu kez de 2021’de milli takımın mücadelesi için bu görevde olduğu için mutluluğunu dile getirdi. Şenol Güneş’e ve tüm federasyon yetkililerine teşekkür eden Sandal, gereğinin yapılması için çalışmalara başlandığını açıkladı. Türkiye bu mücadelede, İsviçre, Galler ve İtalya ile beraber A Grubu’nda maç mücadelesine girişecek.

Yorumlar (0)