Fuhuş operasyonu değil ama...

Gazete ve internet ilanlarıyla 408 mağdurun 840 bin lirasını dolandıran suç örgütüne operasyon düzenlendi. Tuzaklarına düşenlerin isimlerinin yanına "mal" diye yazan 19 şüpheliden 16'sının kadın olması dikkat çekti. Emniyet'ten çıkarılıp polis aracına bindirilen kadın şüphelileri görenler fuhuş gözaltıları sandı.

GÜNDEM 28.02.2020, 11:31
Fuhuş operasyonu değil ama...

Mersin'de gazete ve internet siteleri üzerinden "Gemi adamı ve personeli aranıyor" ilanı vererek birçok şehirden 408 kişiyi dolandırdıran organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen eşzamanlı baskınlarda 16'sı kadın 19 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından, organize suç örgütü üyelerinin gazete ve internet siteleri üzerinden "Gemi adamı ve personeli aranıyor" ilanı vererek ve dolgun maaşla iş garantisi vaadinde bulunarak mağdurları tuzaklarına düşürdüklerini ve bu şekilde organize olarak nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takiple 5 firmanın ilanlar aracılığıyla denizcilik kursları düzenlediklerini, mağdurlardan bu işlemler karşılığında 1500 ila 3000 lira aldıklarını, başvuruda bulunanlara hazırladıkları sahte evrakı doldurttuklarını belirlendi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çok sayıda ildeki 408 kişinin dolandırıldığını tespit ederek harekete geçti. KOM ekipleri, firmaların adreslerine eş zamanlı gerçekleştirdikleri operasyonda 16'sı kadın 19 şüpheliyi yakaladı.

İş yerlerinde yapılan aramalarda, şirket görüşmelerinde kullanılan 26 cep telefonu, dolandırıcılık görüşmelerine ait notlar ve 408 kişiden 840 bin lira alındığına dair evrak ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi. Adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin ise arandığı bildirildi.

Mağdurları aşağılayıcı ifadelerle sınıf sınıf ayırmışlar

Ekipler tarafından, firma çalışanlarının görüştükleri kişilerle ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı notlar, kamuoyunun uyarılması amacıyla basınla paylaşıldı.

Şüphelilerin, yaptıkları görüşmelerin ardından hazırladıkları dosyalarda mağdurları aşağılayıcı ifadelerle sınıflandırmaları ve dolandırıldıklarını anlayanlar için "Dolandırıcı olduğumuzu öğrenmiş" notunu yazmış olmaları dikkati çekti. Zanlıların, tuzaklarına kolayca düşenler içinse "mal" tabirini kullandığı görüldü.

Yorumlar (0)