FETÖ operasyonunda dikkat çeken detay… Çok sayıda 1 dolar çıktı!

İstanbul merkezli olarak, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik 2 ilde operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sonucu yakalanan şüphelilerin üzerlerinde ve konutlarında çok sayıda 1 dolar bulunması dikkat çekti.

GÜNDEM 08.04.2022, 10:55 08.04.2022, 17:06
FETÖ operasyonunda dikkat çeken detay… Çok sayıda 1 dolar çıktı!

FETÖ mensuplarına yönelik olarak Türkiye genelindeki operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak İstanbul merkezli 2 ilde düzenlenen operasyonda şüpheli olarak aranan 20 kişi daha yakalandı. 1 şüpheliyi arama çalışmaları ise devam ediyor. 

Şüphelilerin ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi

Yakalanan şahısların ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi. Yakalanan kişiler arasında FETÖ’nün mahrem yapılanmalarında da etkin şekilde görev alanlar bulunuyor.  Bunların yanı sıra KPSS için sınav hazırlığında olan zanlılar ile KHK vasıtasıyla görevinden ihraç edilmiş eski kamu görevlilerin de yakalandığı öğrenildi.  

İtirafçılar ifadelerinden de faydalanıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturma kapsamında tespit edilen 21 şüpheliye yönelik olarak yapılan operasyon öncesi, geçmiş dönemde yakalanarak itirafçı olan örgüt mensuplarının ifadelerinden de yararlanıldı. 

Üzerlerinden ve konutlarından çıkan 1 dolarların ‘örgüte bağlılık’ niteliği taşıdığı düşünülüyor

Gerçekleştirilen operasyonda dikkat çeken bir diğer nokta ise, yakalanan şüphelilerin üzerlerinden ve kaldıkları konutlardan çok sayıda 1 dolar çıkması oldu. Ele geçirilen dolar banknotlarının ‘örgüte bağlılık’ niteliği taşıdığı belirtildi. Gerçekleştirilen aramalar sonucunda birçok dijital materyale de el konularak incelemelere başlandı. FETÖ’ye yönelik geniş çaplı operasyonların sürebileceği öğrenildi. 

Firari olan 1 kişi daha aranıyor

FETÖ’ye önemli oranda para akışı sağladıkları düşünülen şüpheliler, işlemlerinin ardından gözaltına alındı. 21 kişiye yönelik olarak başlatılan çalışmalar çerçevesinde 20 şüphelinin ele geçirildiği, firari konumda bulunan 1 şüpheliyi ise arama çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi. 

Yorumlar (0)