Hastalığına Hollanda ve Fas'ta çare bulunamadı: Yusuf bebek Türkiye'ye getiriliyor

Hastalığına, Fas ve Hollanda’da çare bulunamayan Faslı Yusuf bebek, tedavisi için Türkiye'ye getiriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Sağlık Bakanlığına ait bir uçağın Yusuf bebeğin Türkiye'ye getirilmesi için Hollanda'ya doğru hareket edeceğini duyurdu.

GÜNDEM 08.04.2022, 11:05 08.04.2022, 17:07
Hastalığına Hollanda ve Fas'ta çare bulunamadı: Yusuf bebek Türkiye'ye getiriliyor

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, hastalığına bir türlü çare bulunamayan Yusuf bebeğin, tedavisinin Türkiye’de yapılması amacıyla harekete geçildiğini açıkladı. 

Sağlık Bakanlığı, Yusuf bebek için harekete geçti

Bakan Koca, Yusuf bebek için Sağlık Bakanlığı uçağının Hollanda'ya gideceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenmişti

Hastalığına Hollanda ve Fas'ta bir türlü çözüm bulunamayan Yusuf bebeğin annesi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek Türkiye'den destek istemişti.

Türkiye duyarsız kalmadı

Yusuf bebeğin annesinin destek talebini geri çevirmeyen Bakan Koca, Bakanlığa ait uçağın Hollanda'ya gideceğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Bakan Koca, "Faslı Yusuf bebeğin bir rahatsızlığı bulunuyor. Ne Fas ne de Hollanda'da çare bulunabildi. Annesine, ‘Eğer isterseniz çocuğunuzun yaşamını sonlandırabiliriz' bilgisi iletilmiş. O ise umudunu, Cumhurbaşkanımıza bağladı. Bu sabah uçağımız kalkıyor" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)