Fahrettin Koca: Vatandaşlarımızdan özür diliyorum

Fahrettin Koca, Emin Saraç'ın cenaze merasiminde sosyal mesafe kurallarına riayet edilmediğine yönelik yorumlara dair bir açıklama yaptı.

GÜNDEM 24.02.2021, 20:13
Fahrettin Koca: Vatandaşlarımızdan özür diliyorum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta cumartesi günü hadis alimi Muhammed Emin Saraç için Fatih Camii'nde gerçekleştirilen cenaze merasimine iştirak etmişti.

Cenaze törenindeki kalabalık görüntüler ise sosyal medyada mecralarında çok sayıda yurttaş tarafından eleştirilmişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın mensuplarının soruları cevaplayan Bakan Koca, bahse konu törene de değindi.

"Benim hatam"

Meydana gelen görüntüden dolayı herkesten özür dileyen Bakan Koca, "Ben cenaze töreninde o tarz bir sosyal mesafenin ortadan kalkabileceğini öngörmedim. Öngörmem lazımdı. Bu benim kusurum. Vatandaşlardan özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

''Yarın açıklama yapacağım"

Diğer yandan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Çin'den ülkemize gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının aracı bir firma tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolar üzerinden fatura edilip edilmediğine yönelik sorusuna Koca, ''Vatandaşımıza bu anlamda veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur. Ben bu davranışı, bu yaklaşımı birlik ve beraberliği bozma hususundaki bu çabaları ahlaki olarak görmüyorum. Veremeyecek hiçbir hesabım da yoktur. Yarın bir basın açıklaması gerçekleştireceğim.'' şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar (0)