Facebook yüzde 29 zenginleşti

İsmi veri gizliliğini ihlal ettiğine dair haberlerle sarsıldığı düşünülen Facebook'un beklentilere karşın gelirini üçüncü çeyrekte yüzde 29 arttırdığı görüldü.

GÜNDEM 31.10.2019, 09:42
Facebook yüzde 29 zenginleşti

Bu artış sosyal medya platformunun gelirini 17,7 milyar dolara ulaştırdı ve firmanın net karı da 6,1 milyar dolar şeklinde kaydedildi.

Şirketin üçüncü çeyrekte açıklanan net karı, geçtiğimiz senenin aynı çeyreğine kıyasla yüzde 19,6 yükselerek tam 5,1 milyar dolardan 6,1 milyar dolara ulaştı.

Karlılıktaki artışın yanında Facebook’un geliri geçtiğimiz senenin aynı çeyreğiyle kıyaslandığında yüzde 29 arttı. Veriler geçen sene 13,7 milyar dolar olan gelirin bu yıl 17,7 milyar dolar olduğuna işaret ediyor. Bu açıklanan veriler öncesinde piyasanın beklentileri gelirin 17,4 milyar dolar olacağı yönünde şekilleniyordu

Instagram, WhatsApp ve Messenger’ı da bünyesinde barındıran Facebook’un borsa hisseleri bilanço rakamlarının açıklanmasıyla beraber yükselerek yüzde 3’e yakın değer kazandı.

Facebook’un yaptığı açıklamanın işaret ettiği bir başka değişiklik de ilk çeyrekte mobil reklam gelirlerinin toplam reklam gelirlerinin yüzde 94’ünü oluşturduğu şeklinde. Geçtiğimiz sene aynı dönemde bu oran yüzde 92 seviyesinde seyrediyordu.
Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı

Facebook kullanıcılarının sayısı 2018’in aynı dönemine oranla yüzde 8 arttı. Bu sayı 2019 Eylül ayı sonu itibarıyla 2,45 milyar olarak kaydediliyor. Facebook’un sağladığı veriler günde 2,2 milyar insanın Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger’ı kullandığını gösteriyor. Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’den gelen açıklama 2019 üçüncü çeyreğinde güçlü bir dönem geçirildiğine işaret ediyor.

Yorumlar (0)