Evlat nöbetindeki anne: Hafız olmak isteyen oğlumu kaçırdılar!

HDP il binası önünde terör örgütü PKK’nın evlatlarını dağa kaçırdığı annelerin, evlatlarından ayrı geçirmiş oldukları sürede yaşamış oldukları acılar yürek burkuyor.

GÜNDEM 22.05.2021, 01:22 23.05.2021, 11:54
Evlat nöbetindeki anne: Hafız olmak isteyen oğlumu kaçırdılar!

Diyarbakır’da HDP’nin il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin eylemi çevre illere de yayıldı.

Şırnak, Hakkari ve Van başta olmak üzere pek çok ilde HDP binalarının önünde ailelerin eylemi sürüyor.

Aileler, 27 Şubat tarihinden bu zamana dek her hafta HDP’nin Van İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapıyor ve seslerini duyurmaya çalışıyor.

Güvenlik güçlerince yürütülen ikna çalışmaları neticesinde birçok ailenin evladına kavuşmasıyla umutlanan öteki aileler de Van’daki eyleme katılıp çocuklarına sarılacakları günü hayal ediyor.

“Kızım duyuyorsa kaçıp gelsin”

Nazlı Aslan, Hakkari’den 6 sene önce 15 yaşındayken dağa kaçırılmış olan kızı Hatice için eylem yaptığını ifade ediyor.

Aslan, yıllardır kızını aradığını fakat kızından haber alamadığını kaydetti.

Kızını arayan eşi Kadir Aslan’ın 3 sene önce PKK’lılar tarafından Oğul köyünün yakınlarında başından vurulup öldürüldüğünü söyleyen anne Aslan şunları söyledi:

“Eyleme kızım için katıldım. 6 sene önce birinci sınıfta okurken kızımı kaçırdılar. Babasını da kızını aradığından 3 sene önce sebepsizce öldürdüler. Her yerde hakkımı arıyorum. Ölünceye kadar eşimin ve kızımın akıbetini öğrenmek amacıyla mücadelemi sürdüreceğim. Büyük bir acı yaşattılar bize. Hem kızımı kaçırdılar hem de eşimi öldürdüler. Rabbim bunu kabul eder mi? Nasıl bir vicdan ve adalet bu? Suçsuz yere eşimi katlettiler. Çocuklarıma ve bana büyük bir acı yaşattılar. Kızım beni duyuyorsa kaçıp gelsin ve adalete teslim olsun.”

“Oğlum hafız olmayı istiyordu”

5 sene önce 14 yaşındayken Kur’an kursundan kaçırılan Zümrüt Salim ise PKK’lılar tarafından hafız olmayı isteyen oğlunun hayallerinin çalındığını ifade etti.

Gözü yaşlı anne çocuğuna teslim olması yönünde çağrı yaparak, “Kur’an okurken kaçırarak PKK’lılara teslim ettiler. PKK ve HDP’den oğlumu istiyorum. Onu almadan onlara huzur vermeyeceğim. Ne istiyorlar bizden, bu zulüm niye? Oğluma sesleniyorum, eğer beni duyuyorsan gel, hasretimi görüyorsun. Perişan bir durumdayım. Gündüzüm gecem kalmadı, yüreğim yanıyor.” dedi.

7 sene önce oğlu terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Saliha Mert de aile sayısıyla arkalarındaki desteğin sürekli olarak arttığını söyledi.

Mert, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak, annelerin bu mücadelelerini muhakkak kazanacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)