Evde parti verenlerin ifadesi ortaya çıktı: "Aslında mangal yapacaktık"

İstanbul Büyükçekmece'de bir villada parti düzenleyen Mustafa S.'nin emniyetteki ifadesinde, "Sohbet ederken mangal yapmaya karar verdik. Malzemeleri aldık. Sırasıyla rehberde bulunan bazı kişilere mesaj attık. Ortam eğlence olsun diye bu sefer konumla beraber mesaj atmaya başladım. Millet gelmeye başlayınca da bol sayıda alkol almaya başladım. Müzikle beraber herkes dans etti." dediği öğrenildi. 

GÜNDEM 30.03.2020, 14:17 30.03.2020, 16:04

Yetkililerin vatandaşları "Evde kalın" ve "Sosyal mesafeye dikkat edin" şeklinde uyarmalarına rağmen Türkiye'de eğlence hayatının evlerde devam ettiği fark edildi. Büyükçekmece'de bir villada verildiği öğrenilen parti, büyük tepki çekti.

"Tahmini olarak 80 kişi vardı"

Partide canlı yayın Elif K. tarafından yapıldı. Bunun üzerine İstanbul Siber Polisi Ekipleri tarafından Elif K.'nın kimlik bilgileri tespit edildi. Büyükçekmece Asayiş Büro Ekiplerinin bilgi aldığı Elif K., “29 Mart gecesi 01.00 sıralarında telefonuma mesaj geldi. Partiye davet mesajıydı. Hatta konum da atıldı. Hemen taksiye binip adrese gittim. Villa olan yere girdiğimde içeride tahmini olarak 80 kişi vardı. Alkol alıp oynuyorlardı. O sürede de canlı yayın yaptım. Sonrasında da taksi çağırıp evden ayrıldım." ifadelerini kullandı.

Partiyi düzenleyenlerin kulüp işletmecisi olan Mustafa S., Mehmet E.Ç. ve Sinan U. olduğu tespit edildi. Bu kişilerle birlikte villa sahibi İlker Y. de gözaltına alındı.

"Aslında mangal yapacaktık"

Mustafa S.'nin, emniyette verdiği ifadede, "Daha önce kulüp işletmeciliği yaptığım için arkadaş çevrem geniş biriyim. 28 Mart akşamı arkadaşım olan İlker Y.’nin villasına gittim. Sohbet ederken mangal yapmaya karar verdik. Malzemeleri aldık. Daha sonra da ortak arkadaşlarımız olan Sinan ve Muhammet E.’yi çağırdık. Daha sonra da sırasıyla rehberde bulunan bazı kişilere mesaj attık. Hatta müzisyen olan Tahsin’i de çağırdım. Sonra alkol almaya başladık. Ortam eğlence olsun diye bu sefer konumla beraber mesaj atmaya başladım. Millet gelmeye başlayınca da bol sayıda alkol almaya başladım. Müzikle beraber herkes dans etti. Gece 04.00 sıralarında da herkes dağıldı." dediği ortaya çıktı. 

"Ticari amaçla bu eğlenceyi yapmadım"

Villayı kiralamadığını kaydeden Mustafa S., "Villanın sahibi İlker arkadaşım olur. Ayrıca kulüp tarzı da dizayn etmedim. Sadece koltukları kenara çektik. Salonda dans edildi. Kimlere mesaj attığımı hatırlamıyorum. Çünkü hepsini sildim. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Kendim bu eğlence ortamını yaptım. Herhangi bir para almadım. Ticari amaçla bu eğlenceyi yapmadım. Koronavirüsün yoğun olduğu şu günlerde alkol etkisiyle yaptığım bu eğlence nedeniyle çok pişmanım. Suç olduğunu bilsem inanın yapmazdım. Hakkımdaki suçlamaları da kabul etmiyorum. Kesinlikle villada dizayn da yapmadım." açıklamasını yaptı. 

Cezalar belli oldu 

Partiye katılım gösterenlere "kişilerin huzur sükununu bozma" ve "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma"  suçlarından işlem yapıldı. Diğer yandan, partiye katılanların ifadelerinin alınarak serbest bırakıldıkları ortaya çıktı. Partiyi düzenleyen ve gözaltına alınan villa sahibi dâhil 4 kişinin de savcılığa sevk edileceği kaydedildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheliler, 2 ay süresince konutlarından ayrılamayacak. 

Yorumlar (0)