Esnafa işkence yapan çete böyle basıldı

Ankara'da tefecilerin alacaklarını esnaftan tahsil etmek için işkence yapan ve yaptıkları işkencelerin videosunu çeken 22 şüpheli, polisin baskınıyla yakalandı.

GÜNDEM 24.01.2020, 12:00 24.01.2020, 12:24
Esnafa işkence yapan çete böyle basıldı

Başkent Ankara'da tefecilere borcunu ödeyemeyen esnafa yaptıkları işkencelerin görüntülerini kaydeden çeteye yönelik gerçekleştirilen şafak baskınında gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Tefecilerin alacaklarını tahsil etmek için esnafa kötü muamelede bulunduğu şikayetleri üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından 16 Ocak'ta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 22 zanlının emniyetteki işlemleri bitti.

Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

Şüphelilerin, savcılığa ifade vermeleri bekleniyor.

Olay

Başkent Ankara'da tefecilerin alacaklarını tahsil etmek için esnafa kötü muamelede bulunulduğu hatta bazılarına işkence edildiği şikayetleri üzerine 16 Ocak'ta 30 adrese gerçekleştirilen operasyonda, adliyede katip olarak çalıştığı belirtilen bir kişinin de aralarında bulunduğu 22 zanlı yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Zanlılardan K.F'nin elebaşılığını yaptığı iddia edilen çetenin üyelerine ait telefon ve bilgisayarlarda, borcunu ödeyemeyen esnafa yapılan işkence görüntüleri çıkmıştı.

Operasyonlarda 2 tabanca ve mühimmat, çok sayıda delici kesici alet, POS cihazları, çek ve senetler ile kredi kartları da ele geçirilmişti. 

Diğer taraftan, suç çetesinin yöneticilerinden olan ve cezaevi firarisi olduğu belirtilen O.K'nin 17 yıl 3 ay hapis cezası ve 17 ayrı suç kaydının bulunduğu tespit edilmişti.

Yorumlar (0)