Eskişehir’de Arapça tabelalar kaldırılıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, iş yeri tabelalarıyla ilan ve reklamlarda sadece Türkçe kullanılmasına yönelik bir çalışma başlattı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesine başlattığı harekâtın ardından Türkiye’ye karşı çıkan ve cephe alan devletlerin çoğunluğunun Arap ülkeleri olduğunu ifade eden belediye, özellikle Arapça tabeların halkın tepkisini artırdığına dikkat çekti.

GÜNDEM 16.10.2019, 17:13
Eskişehir’de Arapça tabelalar kaldırılıyor!

Son yıllarda özellikle Arapça tabela, ilan ve reklamların çoğalması sebebiyle belediyelere çok sayıda şikâyetler geliyordu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların şikâyetlerini dikkate alarak kent merkezi ve ilçelerde iş yeri tabelaları, ilan ve reklamlarda sadece Türkçe'nin kullanılmasına için bir çalışma başlattı. Belediyenin, mevcut tabela-ilan-reklam yönetmeliğinde gerekli düzenlemeyi yapacağı kaydedildi.

"Türkiye'ye cephe alan devletler Arap kökenli"

Belediyeden yapılan açıklamada, Türk Ordusu'nun sınır ötesine başlattığı harekât sonrasında, Türkiye'ye karşı çıkan ve cephe alan devletlerin çoğunluğunun Arap kökenli olduğunun altı çizilirken, bu durumun Eskişehirlilerin Arapça tabela, ilan ve reklamlara gösterdiği tepkinin daha da artmasına neden olduğu kaydedildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmî yazı dili Latin harflerinden oluşan Türkçedir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Suriye, Irak, Afganistan gibi yabancı uyruklu nüfusun giderek artış göstermesi, bu kişiler tarafından çeşitli hizmet sektörleri üzerine iş yerleri açıldığını bildiren yetkililer, Arap harfleriyle yazılmış tabela, ilan ve reklamların giderek çoğaldığını, bu durumun ise bir taraftan görüntü kirliliği oluştururken, diğer taraftan da halkın ne yazdığı konusunda hiçbir bilgisinin olmadığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)