Eski İçişleri Bakanı Cahit Bayar ebediyete uğurlandı

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı 87 yaşında yaşamını yitiren eski bakanlardan Burhan Cayit Bayar Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

GÜNDEM 12.12.2022, 15:20
Eski İçişleri Bakanı Cahit Bayar ebediyete uğurlandı

Ankara'daki evinde geçtiğimiz gün yaşamını yitiren eski İçişleri Bakanı Burhan Cahit Bayar için ilk tören İçişleri'nde yapıldı.

Süleyman Soylu, törende yaptığı konuşmada, Cahit Bayar'a Allah'tan rahmet diledi.

Cahit Bayar için İçişleri Bakanlığı'nda tören

Bakanlığın her kademesinde Bayar'ın zor görevleri başarıyla ifa ettiğini kaydeden Soylu, şunları söyledi:

"Şu anda ay yıldızlı bayrağa sarılı olan kıymetli bakanımız, memleketimizin zor zamanlarında omuzlarında bu yükü taşıyabilenlerdir. Cenab-ı Allah kendisinden, evlatlarından ailelerinden razı olsun. Yalnızca devletin ve milletin ağır sorumluluğunu değil, görüyorum da ailesinin sorumluluğunu da aynı anlayışla taşımıştır. Memleketimizin her bir köşesinde görevli olmuş, valilikler, kaymakamlıklar, haricide görev alan ve bu bakanlıkta bakanlık görevini yerine getirip milletine ve ülkesine hizmetler eden kıymetli büyüğümüzü rahmetle anıyorum."

Bayar'ın cenazesi, tören sonrasında Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'ne getirildi. Bayar için öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Cahit Bayar, Karşıyaka Mezarlığı'nda ebediyete uğurlandı.

Cenaze törenine, Bayar'ın ailesi ve yakınlarının yanında, eski bakanlardan Abdülkadir Aksu, Vecdi Gönül ve Beşir Atalay'ın da içlerinde olduğu birçok siyasetçi ve bürokrat katıldı.

Bayar'ın özgeçmişi

1935 senesinde Sivas'ta dünyaya gelen Bayar, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmasının ardından Sivas Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevi yapan Bayar, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, Erzurum, Malatya ve Diyarbakır Valiliği görevlerinde bulundu.

KKTC'de büyükelçilik görevini de yapan Cahit Bayar, 1999 Ocak ve 1999 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti 56. Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Yorumlar (0)