Avukatı açıkladı: Erdoğan, Akşener'den kazandığı tazminatı oraya bağışladı

2019 yılında Aydın ve Denizli'de yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e açılan davanın sonucu netleşti. Akşener'in ödediği tazminatı duyuran Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, tazminatın nereye bağışlandığını da açıkladı.

GÜNDEM 12.12.2022, 15:52 12.12.2022, 16:20 Hakan Öksüz
Avukatı açıkladı: Erdoğan, Akşener'den kazandığı tazminatı oraya bağışladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret davalarına ilişkin açıklamada bulunan avukat Hüseyin Aydın, "kişilik haklarının ihlali" gerekçesiyle açılan tazminat davaları hakkında bilgilendirme yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2019 yılında seçim konuşmalarında Erdoğan'ı hedef aldığını hatırlatan avukat Aydın, bu nedenle Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtıklarını vurguladı.

İYİ Parti liderinin Aydın ve Denizli'de yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarının ihlal edildiğini kaydeden Aydın, yerel mahkemede görülen duruşmanın sonucunu açıkladı. 

TÜRGEV'e bağışlandı

Meral Akşener'in 40 bin liralık manevi tazminat ödemesine karar verildiğini belirten avukat Aydın, "Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi de bu kararı yerinde buldu. Dosya masrafları ile birlikte İYİ Parti lideri, 55 bin liralık manevi tazminata mahkum edildi." ifadelerini kullandı. Söz konusu tazminatın, Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfına (TÜRGEV) bağışlandığı aktarıldı.

Yorumlar (0)