Esenyurt'ta rezidansta çıkan yangında can pazarı!

İstanbul Esenyurt'ta bulunan bir rezidansta meydana gelen yangın sonucunda can pazarı yaşandı. Üst katta mahsur kaldığı belirlenen rezidans sakinleri, evlerinin balkonlarına çıkarak yardım istedi. O anlar ise kameralara anbean yansıdı.

GÜNDEM 29.12.2021, 17:31 29.12.2021, 17:38
Esenyurt'ta rezidansta çıkan yangında can pazarı!

İddiaya göre olay, Esenyurt ilçesine bağlı Piri Reis Mahallesi'nde yer alan 2268 Sokak'taki 18 katlı bir rezidansta meydana geldi. 

Rezidansta can pazarı: Balkona çıkıp kurtarılmayı beklediler

Bir rezidansın elektrik panolarında meydana gelen yangın, kısa süre içinde birkaç noktaya yayıldı. Yangın sebebiyle binada yoğun duman çıkınca ciddi bir panik yaşandı. Evlerde mahsur kaldıkları belirlenen insanlar, evlerinin balkonlarına çıkarak yardım istedi. Havlu sallayarak destek isteyen vatandaşlar anbean kameraya yansıdı.

Çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Bir yandan alevlere müdahale eden ekipler, diğer taraftan merdivenlerle mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Büyük bir bölümü yabancı uyruklu olduğu belirlenen bina sakinlerini sakinleştirmek adına itfaiye ekipleri tarafından birçok anons yapıldı. Arapça bildiği öğrenilen bir vatandaş, megafonla mahsur kalan bina sakinlerine sakinleşmeleri konusunda çağrılar yaptı.

Yangın kontrol altında

Bu esnada rezidansa gelen bir anne, balkonda mahsur kalan evladı için gözyaşı döktü. Bir taraftan telefonla oğlu ile konuşan anne, diğer yandan itfaiyeden yardım istedi.

Binada mahsur kalan bütün vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, alevler kontrol altına alındı.

Yorumlar (0)