Ermenistan ile normalleşme: Çavuşoğlu özel temsilciyi açıkladı

Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da uygun görmesiyle ülkemizin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın, Ermenistan Özel Temsilcisi olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 15.12.2021, 22:15 16.12.2021, 00:48
Ermenistan ile normalleşme: Çavuşoğlu özel temsilciyi açıkladı

Çavuşoğlu, BAE'deki temaslarının akabinde basın mensuplarına konuştu.

"14-15 Şubat tarihi üzerinde duruyoruz"

Erdoğan'ın BAE ziyaretine dair çalışmaların başladığını söyleyen Dışişleri Bakanı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın BAE ziyareti hususunda 14-15 Şubat tarihleri için planlama yapmaktayız. 15 Şubat tarihinde EXPO 2020'de milli gün etkinliği yapmayı da düşünüyoruz. Bugün muhataplarımızla da görüşme yaptık." şeklinde konuştu.

"Serdar Çelik görevlendirildi"

Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme çerçevesinde karşılıklı pozitif açıklamalar yapıldığına işaret ederek, "Türkiye olarak Azerbaycan ile her hususta görüşmeler yapıyoruz ve Azerbaycan'ın bilgisi kapsamında bu tarz adımları atıyoruz. Hiç kimse Azerbaycan'dan ayrı ya da bağımsız hareket edebilir miyiz diye düşünmesin. İki devlet bir milletiz. Bunlar pozitif şeyler, herkese yararı olacak." ifadelerini kullandı. 

Güven verici adımlar atmanın önemine işaret eden Çavuşoğlu, "Bir yandan Ermenistan ile Azerbaycan arasında güven artırıcı adımlar atılmakta, bir yandan da bizim de Ermenistan ile kendi aramızda Ermenistan-Azerbaycan arasındaki gibi güven artırıcı adımlara paralel şekilde adımlar atmamızda yarar gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın da uygun görmesiyle Serdar Kılıç'ı özel temsilci olarak atayacağız." dedi.

Yorumlar (0)