Ermeniler ormanı yakınca Türkiye’ye kaçtılar… Sınırda hareketlilik!

Türkiye-Ermenistan sınırında dikkat çekici bir olay yaşandı. Ermenistan sınırları içinde domuzları kaçırmak için orman yangını çıkaran Ermenilerin bu girişimi sonrası çok sayıda domuz sınırı geçerek Türkiye’ye giriş yaptı. 

GÜNDEM 12.04.2022, 14:56 13.04.2022, 09:43
Ermeniler ormanı yakınca Türkiye’ye kaçtılar… Sınırda hareketlilik!

Ermeniler tarafından başlatılan yangının ardından sınır hattında bulunan nehre atlayan domuzlar, yüzerek Türk topraklarına girdi. İddiaya göre, Ermeni vatandaşlar bölgede yer alan domuzları uzaklaştırmak için ormanı ateşe verdi. 

Yangın kısa sürede kontrolden çıktı

Ermenistan sınırları içinde başlayan yangın, Türk sınırları içinde bulunan Turabi köyündeki vatandaşlar tarafından da kayıt altına alındı. İddialara göre Ermeniler tarafından domuzları korkutmak ve kovmak amacıyla çıkarılan yangın, kısa sürede kontrolden çıkınca baş edilemez bir hal aldı. Ermeni bölgesinden yükselen dumanlar Türk sınırları içinde de net şekilde görüldü. 

Aras Nehri’ni geçerek Türk topraklarına geldiler

Kendilerini can havliyle Aras Nehri’ne bırakan domuzlar, sınırı yüzerek geçtikten sonra Türk topraklarına ayak bastı. Yaşanan durumu kayıt altına alan vatandaşlar, çok sayıda domuzun Türk sınırından içeri girerek bölgelerine ulaşmasına da tepki gösterdi.  

Büyüyen yangına kimse müdahale etmedi

Ermeni sınırları içinde uzun süre devam eden yangına herhangi bir müdahale yapılmadığı bildirildi. Konuyla ilgili Ermeni tarafından Türkiye’ye yönelik olarak bir yardım talebinin de yapılmadığı öğrenildi. 

Yorumlar (0)