Erdoğan’dan “Dünya Su Günü” paylaşımı

“Dünya Su Günü” dolayısıyla bir paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyetimizin geçmişinde inşa edilenin iki katından fazla barajı hizmete soktuk. Yurdumuzun bir damla suyunun israf olmasına rızamız yoktur” dedi.

GÜNDEM 22.03.2023, 16:41 23.03.2023, 17:42
Erdoğan’dan “Dünya Su Günü” paylaşımı

Dünya Su Günü kapsamında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, suyun israf olmaması adına çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

“Projeler kesintisiz şekilde yapılmaya devam edecektir”

"Cumhuriyetimizin geçmişinde inşa edilenden iki kat fazla barajı 21 sene içerisinde hizmete soktuk. Türkiye’nin bir damla suyunun israf edilmesine rızamız olmadı" şeklinde konuşan Erdoğan, önümüzdeki yüzyılın en stratejik konumunda olan su kaynaklarına sahip çıkmak adına sıkı bir biçimde çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Su yatırımlarına dair bir infografik de yayınlayan Erdoğan, "Uygarlığımızın hayat kaynağı konumunda olduğunu bildiğimiz düşüncesiyle suyu verimli şekilde kullanan, doğru biçimde idare eden ve su gibi aziz halkımızla en iyi durumda bir araya getiren projelerimize kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Paylaşılan infografiğe göre, 21 sene içerisinde 479 milyar TL’lik su yatırımı gerçekleştirildi.

5 bin 395 taşkın kontrol tesisi, 24 atık su tesisi, 302 içme suyu tesisi, 481 gölet ve bent, 1633 sulama tesisi, 716 baraj, 615 HES ile 101 suni besleme yatırımı ve yer altı depolaması yapıldı.

Yorumlar (0)