Erdoğan: Yunanistan NATO'ya meydan okumuştur

Erdoğan, "Yunanistan uçaklarımızı, hava sahamızı tacizle başlayan düşmanca tavırlarını S-300 hava savunma sistemiyle radar kilidi atma düzeyine çıkararak NATO ve tüm müttefiklere adeta meydan okumuştur." dedi.

GÜNDEM 30.08.2022, 21:32 31.08.2022, 12:57
Erdoğan: Yunanistan NATO'ya meydan okumuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri'nde konuştu.

"Yunanistan dengimiz ve muhatabımız değil"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Yunanistan, bizim ne ekonomik ne askeri ne de siyasi olarak muhatabımız ve dengimiz değildir. Tıpkı 100 sene evvel olduğu gibi bugün de Yunanistan'ı öne sürerek Türkiye'nin enerjisini ve vaktini boşa harcatmaya çalışanların gerçek niyetlerini çok iyi biliyoruz. Yunanistan uçaklarımızı, hava sahamızı tacizle başlayan düşmanca tavırlarını S-300 hava savunma sistemiyle radar kilidi atma düzeyine çıkararak NATO ve tüm müttefiklere adeta meydan okumuştur.

"Umurumuzda değil"

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) bize vermediği F-35 savaş uçaklarını Yunanistan'a adeta ikram ederek, Rusya hava savunma sistemlerinin bahse konu uçaklarla aynı çuvala girmesinin yolunu resmen kendi eliyle açmıştır. Bize F-35 savaş uçağı vermiyorlarmış, Rusya'dan satın aldığımız savunma sistemlerine sert bir şekilde tepki gösteriyorlarmış, umurumuzda değil. Bizden esirgediğiniz her ürünü üretebilme kabiliyetine sahibiz.

"Cumhuriyetimizin 100'üncü senesine yakışan da budur"

Cumhuriyetimizin 100'üncü senesi olan 2023 yılını, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci asrını 'Türkiye 100 yılı' haline getirecek olan yeni atılımın başlangıcı konumuna dönüştüreceğiz. Hazırlıklarına başlamış olduğumuz 2053 vizyonumuzla, Türkiye'yi dünya liginin en üstüne çıkarmayı amaçlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü senesine yakışan da budur."

Yorumlar (0)