Erdoğan ve Merkel'den sürpriz görüşme: Turizmde normalleşme için tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel video konferans aracılıyla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriyeli mülteciler ve turizm masaya yatırıldı.

GÜNDEM 05.03.2021, 18:14 05.03.2021, 18:41 Hanife
Erdoğan ve Merkel'den sürpriz görüşme: Turizmde normalleşme için tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel video konferans aracılığıyla görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Almanya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındığı görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun hazır bulundu.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile düzenli temas ve diyaloğun devamına büyük önem verdiğini dile getirdi.



Turizmde 'Nisan' mesajı

Kararlı bir şekilde salgınla mücadelesinin Türkiye’de devam ettiğini, kontrollü ve kademeli normalleşme sürecini başlattıklarını, aşılama programını da hızla devam ettirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, olumlu gelişmelerle birlikte Nisan ayında turizmin güvenli ve engelsiz bir biçimde başlayacağına inandığını söyledi.

Suriyeli mültecilere de değinen Erdoğan, Suriye’de insani yardıma ihtiyaç duyan milyonlarca Suriyeliyi fiilen koruyan ve yardım sağlayan tek ülkenin Türkiye olduğunun altını çizerek, gönüllü geri dönüşlerde Avrupa Birliği’nin mali ve teknik destek vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Mutabakatının güncellenmesi konusuna değinerek, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz konularında da yapıcı tutumunu devam ettirdiğini belirtti.

Suriye’de siyasi sürecin etkin şekilde sürmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, Libya’da da yeni hükümetin güvenoyu alarak bir an evvel görevine başlamasının öncelik taşıdığını belirtti.
 

Yorumlar (0)