Erdoğan: Türkiye, DEAŞ ile en büyük mücadeleyi veren ülke!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de Cambridge Camisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye, DEAŞ ile en büyük mücadeleyi veren ülkedir. Müslüman terörist olmaz. İslamdan terörist çıkmaz. Birilerinin sürekli gündemde tutmaya çalıştığı 'İslami terör' yaftasını kabul etmiyoruz." dedi.

GÜNDEM 05.12.2019, 17:41 05.12.2019, 18:14
Erdoğan: Türkiye, DEAŞ ile en büyük mücadeleyi veren ülke!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de Cambridge Camisi'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

"Bu ibadethane Avrupa'nın ilk çevre dostu camisi"

Cuma günü Londra'da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden kurbanlar için taziyelerini sunan Erdoğan, "Diyanet teşkilatımızla birlikte projeye öncülük eden herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Cambridge Camisi 8 bin 272 metrekare, bin 300 kişilik kapasiteye sahip. Cambridge Camii Külliyesi misafirperverliğimizi bu topraklarda yaşatacak. Bu ibadethane çevre hassasiyeti ile de Avrupa'nın ilk çevre dostu camisidir. Bu yapının tüm Müslümanlar için iftihar meselesi olacağına inanıyorum. Bu ibadethanenin yükselen İslam karşıtlığına en güzel cevap olacağını düşünüyorum." dedi. 

"İslami terör yaftasını kabul etmiyoruz"

Erdoğan, insanlık olarak sancılı ve zor bir dönemden geçildiğini belirterek, "Değerlerimiz daha önce hiç olmadığı kadar tehdit altında. Çok uzun yıllar demokrasinin beşiği olmuş ülkelerde ırkçılık, ayrımcılık ve İslam düşmanlığı adeta zehirli bir sarmaşık gibi yayılıyor. Şayet bir yerde ibadethaneler yakılıyorsa, bombalanıyorsa insanlık için alarm zilleri çalıyor demektir. Terör ve İslam kelimelerini yan yana getiremezsiniz. İslami terör diyemezsiniz. Türkiye, DEAŞ ile en büyük mücadeleyi veren ülkedir. Müslüman terörist olmaz. İslamdan terörist çıkmaz. Birilerinin sürekli gündemde tutmaya çalıştığı 'İslami terör' yaftasını kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Terör örgütleri arasında iyi-kötü ayrımını reddediyoruz"

Nefret suçlarına karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Masumları hedef alan her türlü eyleme karşı çıkmaz mecburiyetindeyiz. Terör örgütleri arasında iyi-kötü ayrımını reddediyoruz. Ne terörün ne teröristin iyisi kötüsü, böyle bir yanlışın içine giremeyiz. Tüm dostlarımızdan terör örgütlerine karşı daha ilkeli bir mücadele bekliyoruz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)