Erdoğan liderlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ŞİÖ (Şanghay İşbirliği Örgütü) Zirvesi'ne iştirak eden ülkelerin devlet başkanlarıyla 'Ebedi Kent' kompleksini ziyarette bulundu.

GÜNDEM 15.09.2022, 22:51
Erdoğan liderlerle bir araya geldi

Özbekistanlı mevkidaşı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle ŞİÖ Zirvesi'ne özel misafir olarak iştirak etmek üzere Semerkant'a gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaç dikme merasiminin akabinde 'Ebedi Kent' kompleksine geldi.



Putin ile ayrıca sohbet etti

Erdoğan, burada diğer ülkelerin liderleriyle birlikte şehrin yeni inşa edilen ve 'Ebedi Kent' olarak isimlendirilen bölgesini gezdi.

Erdoğan, komplekste Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko, Tacikistanlı mevkidaşı İmamali Rahman, Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev, İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi, Rusya Devlet Başkanı Putin ve diğer liderlerle sohbet etti.

Gezi esnasında Vladimir Putin ile ayrıca sohbet eden Türkiye Cumhurbaşkanı, komplekste incelemeler yaptı. 

İkili görüşmeler yaptı

Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ikili görüşme yaptı. Bahse konu görüşme, Erdoğan'ın kaldığı Savitsky Otel'de basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleşti.

Erdoğan, Aliyev ile de görüşme yapmıştı. Görüşme sırasında ikili ilişkiler ve son zamanlarda Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen çatışmalar konuşulmuştu. Görüşme yaklaşık olarak 40 dakika sürmüştü. 

Yorumlar (0)