Erdoğan, kontrollü normalleşme hakkında açıklamalarda bulundu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs Pazartesi gibi 05.00 itibarıyla başlaması beklenen “kontrollü normalleşme” hakkında açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 14.05.2021, 15:16 15.05.2021, 18:24
Erdoğan, kontrollü normalleşme hakkında açıklamalarda bulundu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00 itibarıyla başlaması planlanan “kontrollü normalleşme” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı şekilde devam edileceğini; haziran ile birlikte de rahatlanacağını belirtti.

Erdoğan: “Niyetimiz, mayıs ayının son gününe kadar ihtiyatlı şekilde devam etmek. Fakat haziran ayının başlangıcıyla beraber günlük hayatta daha fazla rahatlama olacağını düşünüyoruz. Tedbirleri önemli ölçüde gevşeteceğiz. Tedbirleri, vatandaşın ekmeğine ve işine zarar gelmeyecek şekilde esnek tutmaya ve uygulamaya önem veriyoruz. Ülkemiz, sağlık alanındaki başarısını, ekonomik ve sosyal destekler ile taçlandırmış ve kriz ikliminden kendisini uzak tutmuştur.”



İsrail’in saldırılarına da değindi

Erdoğan: “Bir terör devleti olan İsrail’in zalimlikleri karşısında hem öfkeli hem de üzüntülüyüz. Tüm dünya Filistin’deki zulmü görmezlikten gelse de biz eyvallah etmeyeceğiz. Terör devleti İsrail, sınırlarını aşmıştır. Kudüs, tüm insanların ortak mirasıdır. Suriye-Türkiye sınırında kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermediğimiz gibi Mescid-i Aksa’daki mahremiyete el uzatılmasına da izin vermeyeceğiz. Gücü kadınlara ve çocuklara yeten İsrail karşında öfkeliyiz. Türkiye’nin tavrı ilkeseldir.”



“Fedakarlık yapmaya hazırız”

“Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını ve Dağlık Karabağ’ı kurtarma çalışmalarını desteklediğimiz şevkle bugün Kudüs’teki Filistin kentlerini kurtarmayı da o şekilde destekliyoruz. İsrail’in saldırganlığına karşı tavır takınmak, insanlığın namus borcudur. Kudüs, üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındırır. Fakat İsrail, bu yerleri fütursuzca yağmalıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde alınan kararın uygulanması ve Kudüs’teki barış ortamının yeniden sağlanması şarttır. Biz, Türkiye olarak, BM’de alınan kararın uygulanmaya konması için fedakarlık yapmaya hazırız.” 

Yorumlar (0)