Erdoğan: Kademeli normalleşme mart ayında başlayacak

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs gündemine dair açıklamalarda bulunarak, "Mart ayında kademeli normalleşme dönemi başlıyor." dedi.

GÜNDEM 17.02.2021, 18:32 18.02.2021, 16:02
Erdoğan: Kademeli normalleşme mart ayında başlayacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantı, saat 16.05'te başladı. Kritik toplantı, 3 saat boyunca sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, COVID-19 gündemine dair oldukça merak edilen, "Kısıtlamalar gevşetilecek mi?" sualine açıklık getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

Normalleşme dönemi başlıyor

"Mart ayı, aşılama programında çok büyük mesafe alacağımız bir ay olacaktır. Kentlerimizi, Sağlık Bakanlığımızın tespit ettiği kriterlere bakılarak 4 gruba ayırıp, mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecini başlatacağız."

Kısa çalışma ödeneği

"Kısa çalışma ödeneğini mart ayı sonuna kadar uzatıyoruz." 

Çiftçilere müjde

"Çiftçilerimize gübre desteği ile ilgili 2 müjde vereceğim. Gübre desteklerini yüzde 100 oranında artışla, 2 katına yükseltiyoruz.

Arpa, buğday, yulaf, çavdar gibi hububat ürünlerinde desteği dekar başına 8 TL'den 16 TL'ye yükseltiyoruz. Organik gübre kullanan üreticilerimize ise bu desteği dekar başına 20 TL yükseltiyoruz."

Kafe ve restoranlar açılacak mı?

"Kentlerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre sınıflandırıyor olacağız. Salgın önlemleri nedeni ile işine ara vermek durumunda kalan kafe, restoran, kıraathane gibi esnaflarımızı rahatlatacak olan yol haritasını önümüzdeki günlerde açıklayacağız."





 

Yorumlar (0)