'La Casa De Papel’ Kocaeli

Kocaeli’ne bağlı Körfez ilçesinde tuvaletin duvarını delmek suretiyle kuyumcuya giren hırsızlar, 80 bin TL değerinde altın çaldı. Beton delici ve jammer'ı olay mahallinde bırakan hırsızlar, önce kiraladıkları araç, ardından da başka bir cipe olay yerinden uzaklaştı.

YAŞAM 17.02.2021, 20:27 18.02.2021, 11:05
'La Casa De Papel’ Kocaeli

Söz konusu olay, sabah 04.00 sularında Kuzey Mahallesi'nde yaşandı. Nihat Can Kırcı’ya ait kuyumcu dükkanına gelen hırsızlar, yan tarafta bulunan işletmenin duvarını delerek, tuvalet bölümünden kuyumcuya giriş yaptı. İlk olarak, içeride yanmakta olan ampulü patlatan iki şahıs, ardından tezgahtaki 80 bin TL'lik altını çuvala koydu. 

Bu esnada iş yerinin alarmının uyarı vermesi ile birlikte, işletme sahipleri ivedilikle güvenlik kameralarını inceledi. İçeride birilerinin olduğunu tespit eden Nihat Can Kırcı, durumu ivedilikle güvenlik güçlerine haber verdi. Kısa bir süre içerisinde olay mahalline gelen emniyet güçlerini gören hırsızlar, olay mahallinden hızla kaçtı. Önce kiralık bir araçla İlimtepe mevkiine giden hırsızlar, ardından bir cipe binerek kaçtıkları öne sürüldü.



"Profesyonel bir ekip"

Olayı aktaran işletme sahibi Nihat Can Kırcı, “Bizim tespit ettiğimiz iki kişi, içeriye girerek altınların bir kısmını almışlar. Oldukça profesyonel bir ekip. Tuvaletin duvarını kırarak içeriye giriş yapmışlar. Dükkana iki adet büyük jammer cihazı yerleştirmişler. Tüm alarm sistemini etkisiz hale getirmişler. Sistem bir şekilde uyarı verebildi. İçeride 3-4 kez keşif gerçekleştiriyorlar. Lambaları söndürdükten sonra, işe başlıyorlar. Vitrinde çok az sayıda ürün vardı. Getirdikleri malzemelere bakılacak olursa, dükkanı komple soymak için gelmişler. Güvenlik güçlerini görünce, elleri ayakları bir birine giriyor. Az miktarda altını alıp kaçıyorlar.” dedi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hırsızları yakalamak için geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.



Yorumlar (0)