Erdoğan: Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu yasağı kaldırıldı

Hafta sonu kısıtlamasına ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük ve orta riskli kentlerde yasağın sona erdiğini duyurdu.

GÜNDEM 01.03.2021, 19:45 01.03.2021, 21:05
Erdoğan: Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu yasağı kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının sonrasında normalleşme adımlarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla mücadele çerçevesinde, 'yeni kontrollü normalleşme' dönemine geçiş yapıldığını belirtti.

Bilim Kurulu'nun 100 bin kişiye düşen vaka sayısına göre kentleri kategorilere ayırdığını söyleyen Erdoğan; 81 ilin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak renklere ayrıldığını, esnetmelerin renk sırası bakılarak başlayacağını dile getirdi.

Düşük ve orta riskli kentlerde kaldırıldı

Bu çerçevede hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına işaret eden Erdoğan, düşük ve orta riskli kentlerde yasağın tamamıyla kaldırıldığını duyurdu.

Erdoğan, yüksek ve en yüksek riskli kentler ile ilgili olarak, "Yüksek ve çok yüksek riskli kentlerde bir süre daha pazar günü devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Salgının yükselişe geçtiği kentlerde kısıtlamaların tekrar genişletilebileceğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her kentimiz salgındaki önlemlerin ne ölçüde uygulanacağını kendisi tespit edecek." dedi.

Yorumlar (0)