Erdoğan ilk kez konuştu: Kızılay açıklaması

Kızılay'ın çadır satması hususunda konuşan Erdoğan, "Bu husus tabii beni de ciddi anlamda üzmüştür. Kızılay bu yönde bir çadır satma işine, fiiline giremez. Hızlı bir şekilde de bu yanlışı düzeltmesi lazım. Çünkü biz Türk Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif bir hale gelmesi için sürekli olarak teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği vakit en küçük bir sıkıntısının, sorununun olmaması lazım." dedi.

GÜNDEM 12.05.2023, 00:36 12.05.2023, 13:19
Erdoğan ilk kez konuştu: Kızılay açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde gençlerle buluştu.



"Beni de ciddi anlamda üzdü"

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem esnasında Hatay'a bağlı Kırıkhan ilçesinde olduğunu aktaran Miray Turan, yıkıntı altında kaldığını ve babasını da yitirdiğini ifade etti.

Kendisinin 11, babasının ise 20 saat boyunca yıkıntı aldığında kaldığını kaydeden Turan'ın, "Benim sualim şu. Pek çok arkadaşımızın da aklında olan afette çadır satan, huzur hakları gibi nedenlerle Kızılay ve Kızılay Genel Müdürü gündeme geldi. Bu husus hakkında ne düşündüğünüzü çok merak ediyorum." sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu husus tabii beni de ciddi anlamda üzmüştür. Kızılay bu yönde bir çadır satma işine, fiiline giremez. Hızlı bir şekilde de bu yanlışı düzeltmesi lazım. Çünkü biz Türk Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif bir hale gelmesi için sürekli olarak teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği vakit en küçük bir sıkıntısının, sorununun olmaması lazım." diye konuştu.

Yorumlar (0)