Elon Musk bırakıyor

Twitter CEO'su Elon Musk, firma için yeni bir CEO'yu işe aldığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.05.2023, 00:55
Elon Musk bırakıyor

Musk, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Twitter'a yeni bir CEO işe aldığımı bildirmekten heyecan duyuyorum. Yaklaşık olarak 1,5 ay içinde başlayacak." dedi.

Yeni CEO'nun akabinde firmadaki görevinin ne olacağı hakkında da konuşan Musk, kendi rolünün 'Teknolojiden Sorumlu Başkan' ve 'Yönetim Kurulu Başkanı' olacağını, yazılım, ürün ve hizmetleri denetleyeceğini kaydetti. 

Elon Musk'ın paylaşımından yeni CEO'nun bir kadın olacağı anlaşılırken, ad verilmedi.

İşi üstlenecek oranda 'aptal' birini bulunca görevinden istifa edeceğini açıklamıştı

Musk, geçtiğimiz sene aralık ayında, Twitter'daki görevinden istifa edip etmeme hususunda bir anket başlatmış ve çıkan neticeyi kabul edeceğini duyurmuştu.

Elon Musk'ın anketinde 17,5 milyonu aşkın kişi oy kullanmıştı. Anket neticeleri doğrultusunda, katılımcıların yüzde 57,5'i Elon Musk'ın ayrılması, 42,5'i ise görevini sürdürmesi yönünde tercihini belirtmişti.

Musk, firmanın CEO'luk görevini yönetecek oranda 'aptal' birini bulur bulmaz Twitter CEO'luğu görevinden ayrılacağını, ardından yalnızca sunucu ve yazılım ekiplerini yöneteceğini kaydetmişti. 

Tesla hissedarlarından bazıları, Twitter'ın Elon Musk için dikkat dağıtıcı bir öğe haline geldiğini düşünüyor ve Tesla'daki görevlerine odaklanamadığından kuşku duyuyordu.

Yorumlar (0)