Millet İttifakı ‘seçim güvenliği’ için toplandı

Millet İttifakı'nı meydana getiren altı siyasi partinin liderlerinin iştirak ettiği toplantının ardından gerçekleştirilen ortak açıklamada, "Büyük bir kararlılık, inanç ve gönül rahatlığıyla ifade etmek isteriz ki Türkiye'ye baharı getirecek 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi için bütün kadrolarımızla hazırız." denildi.

SİYASET 12.05.2023, 01:32
Millet İttifakı ‘seçim güvenliği’ için toplandı

Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti ve CHP liderlerinin yer aldığı Millet İttifakı'nın toplantısı tamamlandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde parti genel merkezinde düzenlenen toplantıya Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iştirak etti. 



"Milletimiz rahat olsun"

Toplantının akabinde altı liderin imzasıyla gerçekleştirilen ortak açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda, kampanya boyunca yürütülen faaliyetler ve yaklaşık olarak 1,5 senedir sürdürülen sandık güvenliği hazırlıklarının masaya yatırıldığı kaydedildi.

"Büyük bir kararlılık, inanç ve gönül rahatlığıyla ifade etmek isteriz ki Türkiye'ye baharı getirecek 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi için bütün kadrolarımızla hazırız." ifadesine yer verilen açıklamada, "Milletimiz rahat olsun, Millet İttifakı, tüm sandıklarda 561 bin 977 gönüllü ve görevli ile hazırdır. Öte yandan gönüllü avukatlar, gereksinim durumunda, her itirazı dikkatli bir şekilde inceleyecek biçimde, oy kullanılan her yerde hazır durumda bulunacaktır. Sandıkların hiçbiri boşta bırakılmayacak, seçim, ülkemizin demokrasi geleneğine gölge düşürülmeden neticelendirilecektir." denildi. 



"Haydi Türkiye"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aziz vatandaşlarımız, ülkemiz yeni bir dönemin eşiğindedir. Bu yeni dönem, adil ve şeffaf yönetim, liyakatli kadrolar anlayışıyla inşa edilecektir. Beklentimiz, oy kullanacak olan 64 milyon 114 bin 341 seçmenimizin, eksiksiz bir şekilde, demokrasiye katkı vermesidir. Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin liderleri olarak, güzel Türkiye'de demokrasiyi inşa edeceğimize bir defa daha söz veriyoruz. Haydi Türkiye."

Yorumlar (0)