Erdoğan, Darülaceze Tesisleri Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem oluşturduk." dedi.

GÜNDEM 25.09.2021, 19:00 26.09.2021, 09:34
Erdoğan, Darülaceze Tesisleri Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtımı ve Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı Töreni'nde gerçekleştirdiği konuşmada, geçmişi 126 seneyi bulan güzide kurumun yaşlılar ve çocuklar başta olmak kaydıyla, kimsesizlerin kimsesi olması için Sultan Abdülhamid-i Sani'nin direkt olarak kendisi tarafından kurulduğunu dile getirdi.

Bu kurumun bir diğer özelliğinin de dil, din, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesi kucaklaması, herkese aynı hizmeti sunması olduğunu ifade eden Erdoğan, yönetimi, personelleri ve gönüllüleriyle bu büyük ailenin günümüzde de "Yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü." anlayışıyla çalışmalarına devam ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem oluşturduk." dedi.


"Çirkin bir kampanya yürütülüyor"

"Ülkemizin sosyal yardım bütçesi biz göreve geldiğimizde senelik 2 milyar TL'ydi, geçtiğimiz sene bu rakam 69 milyar TL'yi buldu." diyen Erdoğan, "Ülkemiz güçlendikçe, büyüdükçe, zenginleştikçe yurttaşlarına sağladığı refah seviyesi ona göre artmaktadır, artmaya da devam edecektir." sözlerini sarf etti.

Erdoğan, "Son dönemlerde üniversite öğrencileriyle alakalı ne yazık ki çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurt kapasitelerini önceki hiçbir dönemde olmadığı kadar tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız." dedi. 

























Yorumlar (0)