Erdoğan'dan telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç ile telefonda görüştü.

GÜNDEM 02.08.2021, 22:20 04.08.2021, 09:47
Erdoğan'dan telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, Tunus’taki gelişmeler ile ikili ilişkiler ve bölgesel hususlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Tunus’un iç barışını, istikrarını ve huzurunu korumanın bölgenin selameti yönünden de son derece önemli olduğunun altını çizerek, son günlerde Tunus’ta meydana gelen gelişmeleri bu bakımdan dikkatle izlediklerini belirtti.

Demokrasi vurgusu

Tunus’un bu sıkıntılı dönemi atlatarak, yoluna çok daha güçlü bir biçimde devam edeceğine inandıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokratik geçişin bölgedeki ilham kaynağı Tunus Meclisi’nin faaliyetlerinin bütün zorluklara karşın devam etmesinin hem Tunus için hem de bölge demokrasisi için mühim olduğunu vurguladı.

Sorunlara çözüm üretme, sağlıklı tartışma ve diyalog zemini olarak Meclis’in çalışmalarına devam etmesinin hayati öneme sahip olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus’ta özgürlüklerin garanti altına alınması, hukukun üstünlüğünün gözetilmesi ve demokrasinin korunmasının çok kıymetli olduğunu sözlerine ekledi.



Hırvatistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Erdoğan, söz konusu görüşmede, orman yangınları dolayısıyla ülkemize geçmiş olsun dileklerini ileten ve yangınla mücadele için dayanışma ve destek gösteren Milanoviç'e teşekkür etti.

Yorumlar (0)