Araştırma: Tam aşılıların koronavirüse yakalanma oranı

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırma COVID-19'a karşı tam aşılı olan bireylerin yüzde 1'inden azının virüs kaptığını ortaya koydu.

SAĞLIK 02.08.2021, 22:49 03.08.2021, 17:03
Araştırma: Tam aşılıların koronavirüse yakalanma oranı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verileri doğrultusunda Kaiser Family Foundation tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarının yüzde 90'dan fazlası ve hastaneye başvuru ve vefatın ise yüzde 95'i aşı yaptırmayan bireylerde görüldü.

Hastaneye başvuruları ve ölümü önlüyor

Koronavirüs aşısı yaptıranların yalnızca yüzde 0,004'ünden azı virüs sebebi ile hastaneye başvururken, yüzde 0,001'den az kişi de virüs sebebi ile yaşamını yitirdi.

COVID-19 aşısı yaptıranların ender olarak virüse yakalandığına ve bu oranın aşılı bireylerde yüzde 1'in altında olduğuna işaret edilen araştırmada, aşı yaptıran 163 milyonu aşkın kişiden yaklaşık olarak 6 bin 600 kişide virüs görüldüğü kaydedildi.

Aşılanmanın düşük olduğu eyaletlerde vakalar yükseliyor

Hindistan'da görülen Delta varyantının ülkede de görülmeye başlamasıyla ABD'deki vaka ve ölümlerde tekrar artış gözlemlendi.

Johns Hopkins Üniversitesi'nden edinilen verilerine göre, ABD'deki yeni vakaların yaklaşık olarak yarısı (yüzde 46) California, Florida, Louisiana, Missouri ve Texas eyaletlerinde görüldü. 

California dışında vaka sayılarında artışın görüldüğü bu eyaletlerde nüfusun yarısından azı koronavirüs aşısı yaptırdı.

Yorumlar (0)