Erdoğan'dan müjde: Her Romana bir yuva

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan 2023 Roman Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. 25 kentte Roman koordinatörlerin görev yapacağını ve bunlardan 11'inin göreve başladığını kaydeden Erdoğan, "Her Romana bir yuva" hedefiyle bir sosyal konut projesinin başlatılacağını belirtti.

GÜNDEM 20.01.2023, 22:45 20.01.2023, 22:54 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan müjde: Her Romana bir yuva

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2023 Roman Buluşması-Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz" programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. 

"Gelin yüzyılın romanını birlikte yazalım." diyen Erdoğan, "Bizim dönemimizde Roman kardeşlerimizin sorunlarını çözecek destekleyici mekanizmalar oluşturduk. Milletvekilinden belediye meclis üyemize kadar her seviyede sizlerle omuz omuza yürüdük. İzmir Milletvekilimiz Cemal Bey, TBMM'de sizin sorunlarınızı gündeme getiriyor." ifadelerini kullandı.

"25 kentte Roman koordinatör olacak"

İçişleri Bakanlığı bünyesinde "Roman Koordinasyon Merkezi" kurulacağını kaydeden Erdoğan, "Roman vatandaşlarımızın yoğun olduğu 25 kentte sizlerden birer koordinatör olacak. 11 valiliğimizde bu çalışma başladı, oralarda şu an koordinatörler iş başında. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramız dahil olmak üzere Türkiye'de önemli görevler üstlenen Roman sanatçılar var. Pandemi döneminde müzisyenlere 280 milyon liralık destek sunduk. Bundan en çok faydalanan Roman müzisyenler oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Uygun ödeme olanaklarıyla sizi ev sahibi yapmak istiyoruz"

Roman vatandaşlara yönelik bir sosyal konut kampanyasının başlatılacağını belirten Erdoğan, "Daha önce İstanbul, Bursa, Yalova ve Edirne'de 5 bin 133 konut, spor salonu, park ve bahçe inşa edilmişti. Şu an İzmir, Çanakkale, Kocaeli ve Keşan'da Roman vatandaşlarımıza yönelik yürütülen konut projeleri var. Hedefimiz şu: Her Romana bir yuva. Uygun ödeme olanaklarıyla sizi ev sahibi yapmak istiyoruz. Şimdi de 12 ilimizde konut projesi başlatacağız. Şimdiye kadar 6 bin 700 Roman vatandaşımızın evini onardık veya başta inşa ettik." dedi.

"8 Nisan'ı 'Romanlar Günü' ilan ettik"

Mahalleleri ve sokakları güzelleştirmek için çalışmalar yürüttüklerine değinen Erdoğan, "Evlerin cephelerini güzelleştirme çalışmalarımız İzmir İki Çeşmelik'te devam ediyor. Geçen sene 8 Nisan'ı 'Romanlar Günü' ilan ettik. Türkiye genelinde 8 Nisan'da kutlama programları düzenleniyor. Şimdi de bir müze kuruluyor. Kalkınma ajansları üzerinden Roman vatandaşlara yönelik destekleme programları başlatılacak. KOSGEB aracılığıyla finans ve eğitim olanağı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)