Erdoğan'dan kritik görüşme

Erdoğan, İsrail Başbakanı Lapid ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 10.07.2022, 21:58 12.07.2022, 08:53
Erdoğan'dan kritik görüşme

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Lapid, Erdoğan'ı Kurban Bayramı kutlaması sebebiyle telefonla aradı.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel hususların ele alındığı görüşmede Erdoğan, Lapid'i başbakanlık görevine gelmiş olması sebebiyle kutladı.

1 Kasım 2022'de yapılacak olan seçimlerin İsrail halkı için hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, 1 Kasım'a kadarki süreçte yeni yerleşim birimlerine onay verilmemesi ve Mescid-i Aksa'daki statükonun koruma altına alınması gibi politikaların sürmesini arzu ettiklerini kaydetti.


(Lapid)

Meclis feshedilmişti

Ülkede koalisyon hükümeti ortaklarından Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Başbakan Naftali Bennett’in Meclis'i feshederek erken seçime gitme hususunda anlaştıkları açıklanmıştı.

Koalisyon ortakları arasında yapılan anlaşmaya göre, erken seçim yapılana dek Dışişleri Bakanı Lapid geçici olarak başbakanlık koltuğuna oturdu.

13 Haziran 2021 tarihinde İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) gerçekleştirilen oylamada, Yamina Partisi lideri Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid öncülüğündeki koalisyon hükümeti güvenoyu almıştı.

Ülkede 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi resmen son bulmuştu. 


(Bennett)

Yorumlar (0)