Erdoğan'dan 'imar affı' açıklaması

Erdoğan, "İmar affı gibi şeyleri artık düşünemeyiz. Çünkü düşünürsek şu andaki depremde yaşadıklarımızla tekrar karşı karşıya kalırız." dedi.

GÜNDEM 30.03.2023, 00:46
Erdoğan'dan 'imar affı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.



Deprem

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Deprem bölgesinde 27 bin 949 konutun inşasına başlamış vaziyetteyiz, hatta köy evlerinden bazıları bitme noktasına geldi, yaz aylarına kadar bunları da bitirmiş olacağız.

İmar affı gibi şeyleri artık düşünemeyiz. Çünkü düşünürsek şu andaki depremde yaşadıklarımızla tekrar karşı karşıya kalırız.

Kentsel dönüşüm hususunda hocalarımızla birlikte çalışıyoruz. Yeni dönemde ayrıntılı bir şekilde ele alıp yasal düzenlemeleri de yapmak suretiyle adımlar atabiliriz.



Siyaset

Ey muhalefet, polisime, jandarmamıza, askerime hakaret etmekle sizlere ekmek çıkmaz. Askerimize hakaret edenler vatan hainidir. Bunların milletini, vatanını sevmek gibi bir dertleri yok.

Altılı masada yedinci ortak olduğunu söylemiştim, yedinci ortak an itibarıyla tam anlamıyla ana muhalefetin başının ziyaretiyle ortaya çıktı. Altılı masanın başını ilk andan bu yana HDP ve CHP çekiyor, diğer partiler yancı. HDP'ye verilecek olan her taviz, Kandil'e, PKK'ya verilmiş demektir. PKK'lılar bu tuhaf masanın kendileri için umut olduğunu dile getiriyor. FETÖ'cüler, bu masa sayesinde Türkiye'ye geri döneceklerinin hesabını yapmakta. Terörü kaynağında kurutmayı sürdüreceğiz. Siyasetteki uzantılarına vatandaşlarımız gerekli dersi verecek.



Kadına şiddet

Aile kurumunu korumak bizim önceliğimizdir. Hürriyet adı altında LGBT gibi sapkın yaşam tarzlarının toplumumuza empoze edilmesine asla rıza gösteremeyiz. Şiddet meselesi başta olmak kaydıyla kadınlarımızın onuruna, hukukuna, hakkına yönelik hiçbir müdahaleye asla müsaade etmeyiz. 



Ekonomi

Akkuyu’ya ilk nükleer yakıt gelecek. 27 Nisan tarihinde belki Sayın Putin de gelecek veyahut birlikte çevrim içi (online) sistemle bağlanacağız ve Allah'ın izniyle ilk adımı atıyor olacağız. 

Bankacılık sektörümüz, yüksek standartları ve uluslararası kriterlere uyumu ile dünyaya örnek olacak bir konumdadır.



Seçim süreci

Ben alana bakarım. Hele ki 11 kentimizdeki depremin olduğu dönemde gelen bazı kamuoyu araştırmalarının sıhhat, sağlık durumunu kabullenmek asla mümkün değildir.

Şunu buradan açıklayabilirim, Türkiye'yi savaşa sokmayacağız, aile kurumunu kuvvetli tutacağız, ağırlıklı Suriye'den olmak kaydıyla göç hususunda çok daha hassas davranacağız.

Sıra asıl hamlemizi yapmakta. İlk koşul cumhurbaşkanlığı ve TBMM'de çoğunluğu elde etmek. Karşımızda, Türkiye'nin 20 senesini çöpe atmaya niyet eden bir yapı var.

'Durmak yok yola devam' sloganımızı 'Doğru adımlarla yola devam' olacak şekilde güncelliyor ve 'Türkiye Yüzyılı'na doğru yürüyüşümüzü daha da hızlandırıyoruz."

Yorumlar (0)