Erdoğan'dan Giresun talimatı: "Tüm imkânları seferber edin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Giresun için bütün imkânların seferber edilmesini istedi. 

GÜNDEM 23.08.2020, 13:19 23.08.2020, 13:23
Erdoğan'dan Giresun talimatı: "Tüm imkânları seferber edin"

Giresun'u feci şekilde sel felaketi vurdu.

Şu ana kadar 4 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketi, özellikle Dereli ilçesinde büyük hasara neden oldu. Birçok dükkânın tavanlarına kadar kum ile dolduğu fark edildi. Öte yandan, birçok köye ulaşım kapandı.

Bunun üzerine bakanlar, Giresun'a gerekli incelemeleri yapmak için gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bölgede yürütülen çalışmalar konusunda bilgi aldığı ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncelikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sel felaketiyle sarsılan Giresun'a yolladı. Erdoğan, kentin mevcut durumuna ilişkin Bakan Soylu'dan bilgi istedi. 

Şu ana kadar 133 kişinin kurtarıldığı bölgede inceleme yapmak üzere Erdoğan'ın talimat ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Giresun'a gönderildi. 

Erdoğan, vatandaşların zor duruma düşmesine neden olan sel felaketi sebebiyle bütün imkânların seferber edilmesine yönelik talimat verdi.

Yaşamını yitiren kişilere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, bu tarz felaketlerin bir daha meydana gelmemesi için gerekli hamlelerde bulunulmasını istedi. 

Yorumlar (0)