En Sevilen Kore Dizileri

KÜLTÜR-SANAT 23.08.2020, 13:18
En Sevilen Kore Dizileri

Tüm dünyada ciddi bir hayran kitlesi edinen Kore dizilerinin kendilerine has hikayeleri ve keyifli oyunculukları ile bugün milyonlarca dizi izleyicisinin ilgi odağı haline geldiği söylenebilmektedir. Peki, en popüler ve en çok ses getiren Kore dizileri nelerdir? İşte karşınızda son dönemlerde adını sık sık duyduğumuz en ünlü Kore dizileri!

Missing Nine

İlk kez 18 Ocak 2017 tarihinde izleyiciler ile buluşan Missing Nine'de, Legend Entertainment adlı bir şirkette çalışan 9 personelin bindikleri özel uçağın nedeni bilinmeyen bir arıza yaparak bir adaya düşmesi üzerinden ilerleyen bir hikaye işlenmektedir. Düşen uçaktan sağ olarak kurtulan 9 kişinin kurtarılmayı beklerken geçen 4 ay içerisinde ölmeye başlamaları ve adada kalan son kişi olan Ra Bong Hee’nin son tanık olarak kurtarılmayı umut etmesiyle süregelen bir öyküsü bulunan dizi, özellikle Kore’de büyük yankı uyandırmıştır.

Playful Kiss

En iyi Kore dizileri içerisinde gösterilen Playful Kiss, beceriksiz bir lise öğrencisi olan Oh Ha Ni ve ölümüne sevdiği Baek Seung Jo ile arasında geçen maceraları konu edinmektedir. 2010 yapımı bir Kore dizisi olan Playfull Kiss, romantik komedi türünde çekilmiştir.

The Slave Hunters

2010 yapımı Kore dizileri arasında yer alan The Slave Hunters, onur, bağlılık, aşk ve dostluk öğelerini bir arada işlemektedir. Ödüllü senaryosu ile ünlenen yapım, Un Nyun adında bir köleye aşık olan asil soyundan gelen Lee Dae Gil’in başından geçenleri anlatmaktadır. Hem tarih hem de aşk konusunu ele alan The Slave Hunters, çıktığı yıl özellikle gençler tarafından fazlasıyla sevilmiştir.

Signal

IMDB’den 8.8 alan ve bu özelliği ile büyük ses getirmeyi başaran Signal, dram ve gerilim türünde çekilmiştir. 2016 yılında ekranlara gelen Kore dizisi gerçek bir hikayeden esinlenerek senaryo haline getirilmiştir.

Moon Lovers

En iyi Kore dizileri nelerdir diye merak edenlere tavsiye edilebilecek olan Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo, 2016 yapımı fantastik bir dizidir. İlk kez 29 Ağustos 2016 tarihinde ekranlara gelen Kore dizisi, Goryeo Hanedanlığı’na mensup IU ismindeki bir kadının öyküsünü konu edinmektedir. IMDB’den 8.6 almayı başaran yapım, Kore dışında dünyanın farklı pek çok ülkesinde de milyonlarca kişi tarafından izlenmiştir.

Yorumlar (0)