Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması: Siyasi retorik demeyin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın cami statüsüne yeniden kavuşarak ibadete açılmasına karşı hiç kimsenin "Siyasi retorik" şeklinde bir yaklaşım sergilememesi gerektiğini söyledi. 

GÜNDEM 17.07.2020, 15:08
Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması: Siyasi retorik demeyin!

Ayasofya, Danıştay tarafından alınan karar sonucu cami statüsüne yeniden kavuşarak ibadete açılmıştı. Ayasofya'da ilk namazın 24 Temmuz günü kılınacağı ve içeride 500 kişinin namaz kılabileceği ifade edilmişti. 

"Davetleri Diyanet yapacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz günü yapılacak olan açılış kapsamında davet kısmının yalnızca Diyanet İşleri Başkanlığına ait olduğunu, gerekli davetleri söz konusu kurumun yapacağını kaydetti.

"Koronavirüs konusunda hassas olunacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerleşim planları ve X-Ray ile giriş-çıkışların yeni tip koronavirüs (Covid-19) hassasiyeti ile gerçekleştirileceğini belirterek, 1000 ila 1500 kişilik bir cemaatin bulunabileceğini söyledi.

"Açık alana sahip olmak avantaj"

Erdoğan, açık bir alana sahip olmanın büyük avantaj sağladığını vurgulayarak, söz konusu alanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iyi bir şekilde değerlendirileceğini aktardı. 

"Türkiye'nin kendi meselesi"

Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin diğer ülkelerden gelen tepkilerin herhangi bir önemi olmadığına dikkat çeken Erdoğan, bunun Türkiye'nin iç güvenlik meselesi olduğunu ve kimsenin müdahale etmeye hakkının olmadığını belirtti. 

Erdoğan, Ayasofya'nın esaret zincirinden kurtulduğuna dikkat çekerek, gençlik döneminde bunun en büyük hayali olduğunu ifade etti.

"Siyasi retorik demeyin"

Ayasofya'nın cami statüsüne yeniden kavuşarak ibadete açılmasına karşı hiç kimsenin "Siyasi retorik" şeklinde bir yaklaşım sergilememesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, bu kararla Türk milletinin hasretinin sona erdiğini söyledi. 

"Azerbaycan yalnız kalmayacak"

Erdoğan, Ermenistan ile gerginlik yaşayan Azerbaycan'ın asla yalnız bırakılmayacağını, mevkidaşı İlham Aliyev ile görüşmelerini sürdürdüğünü, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ekledi. 

Yorumlar (0)