CHP, ikramiyeye 500 TL zam istedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), emeklilerin bayram ikramiyelerine 500 TL'lik zam yapılmasını istedi. Konuya ilişkin kanun teklifi, Meclis'e sunuldu. 

EKONOMİ 17.07.2020, 15:32
CHP, ikramiyeye 500 TL zam istedi!

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri, bugün hesaplara geçmeye başladı. Söz konusu ikramiyeler, kişi başı 1000 TL olarak ödeniyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu miktarın az olduğunu belirterek, 500 TL'lik zam yapılmasını talep etti. 

"Devlet size bakmak zorunda"

Kılıçdaroğlu, emeklilere çağrıda bulunarak, bayram ikramiyenin neden 1000 lira olduğunu sormuş ve emeklilerin ez 1500 lira istemeleri gerektiğini söylemişti.

500 TL'lik zammın emeklilerin hakkı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, söz konusu kişilerin Türkiye'nin kalkınması için senelerce alın teri döktüklerini ve devletin kendilerine bakması gerektiğini kaydetmişti. 

"Fiyatlar karşısında yetersiz"

Bunun üzerine emeklilerin bayram ikramiyelerinin 1000 TL'den 1500 TL'ye yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup başkanvekilleri olan Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel'in imzalarının bulunduğu kanun teklifinde, 2018 senesinde emeklilere ödenmeye başlanan bayram ikramiyelerinin, hızla artan fiyatlar karşısında yetersiz kaldığı ifade edildi. 

"Koronavirüs nedeniyle harcamalar arttı"

Öte yandan, Türkiye'de Mart ayından itibaren etkili olmaya başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle emekli vatandaşların zorunlu harcamalarının arttığı ve kendilerine verilen aylıklar ile ikramiyelerin de bu ihtiyaçlar karşısında yetersiz olduğu kaydedildi. 

Kanun teklifi ile emekli vatandaşlara verilen bayram ikramiyelerinin 1500 TL'ye yükseltilmesi, sigorta şirketleri, borsalar, sanayi ve ticaret odaları ve bankalardan emekli olan ve aylıklarını almaya devam eden kişilerin de bayram ikramiyesinden faydalanması isteniyor.

Yorumlar (0)