Erdoğan'dan adaylık açıklaması

Erdoğan, "Vatandaşlarımız bizi yeni sistemdeki ilk cumhurbaşkanı olarak seçti. Biz böylelikle ilk dönemimizi tamamlamış olacağız. Tekrar aday olmamın önünde herhangi bir engel yoktur. Anayasa'ya da hukuka da uygundur. Bu tartışmaların gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bunlar seçim sandığından ümidini kesenlerin müracaat ettiği 'suyu bulandırma' gayretleridir." dedi.

GÜNDEM 01.02.2023, 23:49
Erdoğan'dan adaylık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmeler yaptı.



"Türkiye, Türkiye'den büyüktür"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"'Türkiye Yüzyılı', ülkemizin son dönemde elde ettiği birikim ve güçle dünyada en önde gelen ülkelerinden biri olacağı dönemin ismidir. Türkiye, Türkiye'den büyüktür. An itibarıyla biz etkin bir bölgesel kuvvetiz. Şu anda verdiğimiz mücadele ise global bir kuvvet olmaktır.



"Bu hırsızlıktır"

CHP 'Yeter söz milletindir.' sloganını kullanıyor. Kalleşçe idam ettikleri Adnan Menderes'in sloganını çalıyorlar. Bunun ismi hırsızlıktır. 

Altılı masa, ipleri altısının, hatta HDP'yi de katarsak, yedisinin elinde adeta bir kukla aday koymaya çalışıyor. Böyle bir cumhurbaşkanı aday modeli bu halka hakarettir. Masadakilerin verdiği talimatlarla hareket edecek bir cumhurbaşkanı ile böylesine büyük bir ülke asla yönetilemez.



"Sandıktan ümitlerini kestiler"

Vatandaşlarımız bizi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemindeki ilk cumhurbaşkanı olarak seçti. Biz böylelikle ilk dönemimizi tamamlamış olacağız. Tekrar aday olmamın önünde herhangi bir engel yoktur. Anayasa'ya da hukuka da uygundur. Bu tartışmaların gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bunlar seçim sandığından ümidini kesenlerin müracaat ettiği 'suyu bulandırma' gayretleridir.

"İttifakımız genişleyebilir"

Cumhur İttifakı'nın sırtını yasladığı değerlere saygı gösteren ve inananlarla yol yürüyebiliriz. Eğer yeni gelişmeler olursa bunu da müspet karşılarız.



EYT ve konut finansmanı

EYT'liler (emeklilikte yaşa takılanlar) çerçevesinde emekliliğe hak kazanan yurttaşlarımıza, ilk aylıkları bu ay ya da önümüzdeki ay gibi bağlanabilir.

Konut finansmanında ikinci el evlerle ilgili bir çalışmalar yapılacak. Projenin planlama aşamaları sürüyor, somutlaşan faaliyeti kamuoyuyla paylaşıyor olacağız.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci

Avrupa'da ve özellikle de İskandinav ülkelerinde son zamanlarda artış gösteren İslam karşıtı eylem ve söylemlerden kuşku duyuyoruz. İsveç'ten, İslam düşmanlığıyla mücadele hususunda samimi adımlar beklemekteyiz. Finlandiya'nın ve İsveç'in taahhütlerine tam anlamıyla riayet etmelerini bekliyoruz.



"Tank yardımı çözüm değil"

Ukrayna ordusuna tank yardımı yapılmasının bir çözüm unsuru olduğunu söyleyemem. Bunların tümü riskli ve özellikle de silah baronlarının ekmeğine yağ sürüyor.

"Elimizi kolumuzu bağlayamayız"

Yunanistan'ın güvenliğimizi hedef alan eylemlere karşı elimizi kolumuzu bağlayarak oturamayız. Gerek sahada gerek hukuki yanıt vermeye devam edeceğiz."

Yorumlar (0)