Erdoğan'dan '29 Ekim' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. senesi artık ufukta iyice belirmişken, hiçbir kuvvetin, hiçbir kirli senaryonun, ülkemizi tökezletmeyi hedefleyen hiçbir sinsi saldırının bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

GÜNDEM 28.10.2021, 21:36 29.10.2021, 17:56
Erdoğan'dan '29 Ekim' mesajı

Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle paylaştığı mesajında, "Yurt dışında ve yurt içinde yaşayan yurttaşlarımız ile şanlı geçmişimizin altın halkalarından bir tanesi olan bu gurur günümüzü bizlerle paylaşan bütün dostlarımızın bayramını kutluyorum." sözlerini sarf etti.

"Ruhları şad olsun"

İlanının 98. senesinde, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını minnetle andığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Canları ortaya koyarak bu toprakları bize emanet eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Aynı dava için mücadele ederken, gazilik rütbesiyle şereflenen gazilerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. İlk TBMM'den bugüne değin milli iradenin temsilcileri olarak, Meclis çatısı altında Türkiye'ye hizmet vermiş, gerektiği zaman bedel ödemiş bütün vekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin bekası, Türk milletinin emniyeti, selameti ve huzuru için hudut boylarında ve hudutlarımız içinde görev icra eden kolluk güçlerimize başarılar diliyorum."

"Sinsi saldırılara izin vermeyeceğiz"

Erdoğan, söz konusu mesajında, zorlu salgın koşullarına karşın ekonomide, iç ve dış politikada yakalanan başarıların, ülkemizin kuvvetli altyapısına ek olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin etkin bir sistem olduğunu da gösteren önemli bir işaret olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz bu ivmeyi ihracat, üretim ve ekonomi başta olmak kaydıyla, her alanda daha da kuvvetlendirerek 2021'de de sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. senesi artık ufukta iyice belirmişken, hiçbir kuvvetin, hiçbir kirli senaryonun, ülkemizi tökezletmeyi hedefleyen hiçbir sinsi saldırının bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz. Millet olarak en büyük güvencelerimizden biri olan birliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak güçlü ve büyük Türkiye davamızı hayata geçirmek için çalışacağız. Sürdürdüğümüz bu kutlu mücadelede milli mücadelemizi zaferle taçlandıran, Cumhuriyetimize can veren çelikten irade, son 98 senedir olduğu gibi bugün de rehberimiz olmaya devam edecektir."
 

Yorumlar (0)