Erdoğan BİP ve Telegram'dan mesaisini paylaştı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BİP ve Telegram uygulamalarından takipçilerine "Gününüz aydın olsun" dileğinde bulunarak başlayarak bugünkü mesaisini paylaştı.

GÜNDEM 28.01.2021, 10:05 28.01.2021, 17:24
Erdoğan BİP ve Telegram'dan mesaisini paylaştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ve ikili mesajlaşma uygulamaları olan Telegram ve BİP'ten bugünkü mesaisini paylaştı ve bugünki programlarından iki önemli programı ön plana çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 346 bin 434 takipçisi olan Telegram (t.me/RTErdogan) ve 145 bin takipçisi olan BİP (bip/rterdogan) uygulamalarındaki kanallarından mesaisine ilişkin paylaşımda bulundu.

Erdoğan asker selamı

Mesajına, "Çok değerli kardeşim, gününüz aydın olsun" selamlamasıyla başlayan Recep Tayyip Erdoğan, bugün bilim adına çok kıymet verdiği, büyük değer atfettiği TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’ne katılacağını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 13.00'te başlayacak törende çok değerli bilim insanlarına ödüllerini takdim edeceğini ifade etti.

Saat 15.30'da ise 2021 yılının ilk Millî Güvenlik Kurulunu toplayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının şimdiden Türkiye için hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan mesajını "Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, hayırlı günler diliyorum." diyerek bitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Telegram ve Bip'te nasıl takip edebilirsiniz?

AB ülkeleri ile İngiltere'yi istisna tutan ve Türkiye'ye "sözleşme" dayatmasında bulunan, tepkilere rağmen geri adım atmayarak veri paylaşımında ısrar eden WhatsApp'a Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermiş ve Telegram ile yerli uygulama olan BİP'e geçmişti.

WhatsApp sadece ikili mesajlaşma uygulaması olarak kullanabilirken Telegram ve BİP aynı zamanda sosyal medya paylaşımı imkânı sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesaisi bir süredir basınla paylaşılmıyor ve Erdoğan kendi mesaisini bizzat Telegram ve BİP uyggulamaları üzerinden takipçileriyle paylaşıyor.

Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarında ünlülerin ismiyle açılan sahte hesapların benzerlerinin Telegram ve BİP'te de açıldığı görülüyor.

Telegram ve BİP uygulamasında "arama" bölümüne "Recep Tayyip Erdoğan" yazıldığında bir orijinal "mavi tik", bir de sahte "mavi tik" ile "Recep Tayyip Erdoğan" ismiyle birkaç hesabın açılmış olduğu görülüyor.

Erdoğan'ın Telegram hesabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hesapları şu şekilde:

Telegram :  t.me/RTErdogan
BİP :  bip/rterdogan

Yorumlar (0)