Dev gemi Beykoz açıklarında sürüklendi

Panama bandıralı bir kargo gemisi Beykoz açıklarında makine arızası yaptıktan sonra akıntı sebebiyle sürüklenmeye başladı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

GÜNDEM 28.01.2021, 10:30 29.01.2021, 09:23
Dev gemi Beykoz açıklarında sürüklendi

Beykoz açıklarında yaşadığı makine arızası sebebiyle sürüklenen ve kıyıya yakın mevkide demir atmak zorunda kalan Panama bayraklı kargo gemisine yönelik kurtarma operasyonu sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul'dan açılan ve Rusya'nın Kavkaz Limanı'na doğru gitmeye çalışan Panama bayraklı 190 metre uzunluğunda ve 26.828 groston ağırlığında "Petra Star" isimli dev kargo gemisi, Riva açıklarına ulaştığında makine arızası yaşadı.

Kargo gemisinin kaptanının yardım çağrısında bulunması üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden Kurtarma 11 ve Kurtarma 8 römorkörleri ivedilikle bölgeye yönlendirildi.

Dev kargo gemisi, akıntı nedeniyle bir süre sürüklendi ardından kıyıya yakın mevkiye ulaştığında demir atmak zorunda kaldı.

Herhangi bir çevre kirliliğine neden olmayan olayda, ekiplerin kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada kargo gemisinin seyir defterine göre saat 16.55'te makine arızası verdiğine, Yön Burnu açıklarında ise sürüklenmeye başladığına ilişkin bilgi paylaşıldı.

Gemi kaptanının yardım talebi sonrası Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı TCSG-906 Sahil Güvenlik botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Nene Hatun Acil Müdahale gemisi ile Kurtarma-11 ve Kurtarma-8 römorkörlerinin vakit kaybetmeden olay mahalline sevk edildiği kaydedilen açıklamada, geminin makinesinin çalışır duruma geldiği, karaya oturmadığı ve can kurtarma (kara tahlisi) için ekiplerin olayın meydana geldiği bölgede hazır durumda olduğu bildirildi.

Yorumlar (0)