Erdoğan Adıyaman’a müjdeyi duyurdu: Savunma Sanayii üretim tesislerini bölgeye getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Gençlik Buluşması'nda yaptığı açıklamada savunma sanayi sektörünün üretim tesislerinin bir kısmına bölgeye getireceklerinin müjdesini yenileyerek “Adıyaman'da kablo ve konektör üretim tesis kuruyoruz” dedi.

GÜNDEM 21.05.2023, 13:11 Şeyda Gül
Erdoğan Adıyaman’a müjdeyi duyurdu: Savunma Sanayii üretim tesislerini bölgeye getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşpınar Kültür, Eğitim ve Sosyal Destek Kampı’nda düzenlenen Adıyaman Gençlik Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık bin 500 gençle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde düzenledikleri ziyaretlere gençlerle başlamak istediklerini belirtti. Deprem bölgesini deprem turisti edalarıyla gezmediklerini ifade eden Erdoğan, her işi takip ettiklerini ve bakanlarla, kurumlarla, gönüllülerle ve Cumhur İttifakı’nın mensupları ile depremzedeleri hiç yalnız bırakmadıklarını dile getirdi.

Seçimde sanılanın aksine gençlikten en büyük desteği biz aldık

“Onlar kendilerince sizlerle aramızı açmaya çalıştılar, halbuki biz siyasi hayatımız boyunca gençlerimizle yol yürüdük” diyen Erdoğan, onların gençleri harflerle etiketlendirirken kendilerinin gençleri sanatla ve kültürle vizyonlarını genişletmek için çalıştıklarını söyledi. Gittiği her yerde bunun neticelerini aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimde sanılanın aksine gençlikten en büyük desteği kendisinin aldığını söyledi. Spordan bilime her alanda dünyanın dört bir yanında başarıları ile gururlandığını söyleyen Erdoğan, “Burada kütüphanesiyle derslikleriyle adeta bir hayat okulu kurduğum kurulduğunu görüyoruz” dedi.

Savunma sanayi sektörünün üretim tesislerine deprem bölgesine kuruyoruz

Gençliğinin gözlerindeki ışıltının daha çok çalışma azmini verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu enerji ile deprem bölgesindeki şehirleri kurduklarını vurguladı. Savunma sanayi sektörünün üretim tesislerinin bir kısmını bu bölgelere getireceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da kablo ve kolektör üretim tesisi kuracaklarını ve mesleki eğitimde sessiz bir devrim gerçekleştireceklerini duyurdu.

Gençler, biz artık sizlerin zamanınızın misafirleriyiz

Önümüzdeki dönemde gençlerin önündeki eğitim imkanlarını genişletmekle kalmayacaklarını söyleyen Erdoğan, dünya ile rekabet edecek şekilde kaliteyi de yükseltmeye odaklanacaklarını kaydetti. Yetiştirdiği insanların dışarıya kaptıran Türkiye’nin artık cazip bir ülke haline geldiğini dile getiren Erdoğan, “Gençler, biz artık sizlerin zamanınızın misafirleriyiz. Vazifem sizin hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir Türkiye bırakmaktır” ifadelerini kullandı.

Buralara kazık çakacak halinin olmadığını söyleyen Erdoğan, “Türkiye'ye emin ellerde dediğimde size bırakıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Depremzedelere yapılan hakaretleri değerlendirdi

Bugün sırf bölgeden istedikleri oyu alamadılar diye depremzedelere etmedik hakaretleri bırakmayanları hatırlatan Erdoğan, dün millete neler çektiklerini bilmese yarınlara güvenme bakamayacaklarını söyledi. Gençlerden isteklerini sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ellerinin altındaki sınırsız bilgi kaynaklarını söylediklerini teyit etmek için kullanmaları gerektiğini belirtti. Söylediklerinin eksiği olduğunu ancak fazlası olmadığını vurgulayan Erdoğan, siyasetinin eser ve hizmet siyaseti olduğunun altını çizdi.

Gençlerinin hayatının her alanında gelişimine fırsat sağlamak için burada olduklarını ifade eden Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki seçimlerde de sizlerin arasından çıkanları parlamentoda göreceğiz. Rabbim hepinizin bahtını, ufkunu açık eylesin” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)