Elazığ depremi: Can kaybı 35'e yükseldi!

Elazığ'da 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi.

GÜNDEM 26.01.2020, 12:13 26.01.2020, 13:18
Elazığ depremi: Can kaybı 35'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Genel Merkezi'ni ziyaretinde Elazığ'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Şehir hastanemizin muhteşem şekilde hizmet verdiğini, hastaneye girdiğinizde dahi, bir afetin olduğu bir şehrin o panik havasını düşünün geçmişte yaşanılan, onun olmadığı bir ortam. Sağlık merkezlerimizde sağlıklı bir hizmetin verildiği bir ortamı fiilen de görmüş olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Son derece profesyonel bir çalışmaya biz sahada şahit olduk. Vatandaşlarımızın da arama kurtarma ekiplerimize olan güvenine de teveccühüne de bizzat şahit olduk" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Elazığ'daki depremde yaşımını yitirenlerin sayısının 35'e yükseldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla AFAD'a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) geldi. Burada Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi ile Müdahale Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, daha sonra Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) uygulanabilmesi için oluşturulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde tüm çalışma gruplarından bildi aldı.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yaşamını yitirenler için Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile deprem bölgesini ziyaret ettiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonrası ilk andan itibaren TAMP çerçevesinde çalışmaların ivedilikle uygulandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu kapsamda AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) bünyesindeki çalışma gruplarına teşekkür ederek, "Çalışma grupları olarak verdiğiniz hizmetlerin, çalışmalarınızın, gayretlerinizin sahaya nasıl yansıdığını dün birebir görerek, yaşayarak, hissederek geldik. Ben Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımız adına da size yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Deprem sonrasında askeri ve sivil tüm kurumların deprem sonrasında her türlü konuda faaliyetler yürüttüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, arama-kurtarmanın yanı sıra lojistik, beslenme, barınma, ulaşım, ikincil afetlere yönelik tedbirler gibi birçok alanda çalışmaların başarıyla yürütüldüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Elazığ'daki depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 35'e yükseldiğini kaydetti. Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, çalışma gruplarından brifing aldı.

Yorumlar (0)