Elazığ'da ve çevre illerden de hissedilen korkutan deprem!

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, “4.7 elbette ki hissedilir bir deprem. 13 km derinlik veriliyor. Bu da sığ bir deprem anlamına gelir. Bu bakımdan çok endişe edecek bir durum olmadığı ve büyük bir depremle bunu pek bağlantılı olmadığı kanaatindeyim” dedi.

GÜNDEM 30.03.2024, 10:18 31.03.2024, 16:48 Melina Ay
Elazığ'da ve çevre illerden de hissedilen korkutan deprem!

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yetkililer, herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı. Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Bugün olan depremin olduğu yer, Hazar Gölü'nün içerisi olarak veriliyor ki aynı deprem yani 2020 yılında olan depremle aşağı yukarı aynı yerde bulunuyor. Bu bakımdan bir artçı deprem olarak değerlendirilebilir. Aynı zamanda bildiğiniz gibi geçen yıl 6 Şubat'ta büyük bir deprem yaşadık güneyinde oldukça kuvvetli depremler oldu. Onun da tabii bu bölgede ciddi anlamda etkileri var. Ancak iki bin yirmide olan depremle aynı bölgede olması nedeniyle bunun bir artçı olarak değerlendirilmesi ve büyük bir deprem olasılığının pek olmadığı kanaatindeyim. 4.7 elbette ki hissedilir bir deprem. 13 kilometre derinlik veriliyor. Bu da sığ bir deprem anlamına gelir. Bu bakımdan çok endişe edecek bir durum olmadığı ve büyük bir depremle bunu pek bağlantılı olmadığı kanaatindeyim” diye konuştu.

5 ilde daha hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 03.25'te Elazığ kent merkezinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 13.83 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Batman gibi çevre illerde de hissedilen depremin, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığı ifade edildi.

“Deprem ihbarı almadık”

Elazığ Valisi Ömer Toraman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir ihbarın gelmediğini belirtti. Toraman, "Kıymetli hemşerilerim, meydana gelen deprem nedeniyle şu ana kadar ilgili birimlerimize intikal eden herhangi bir ihbar bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

“Saha tarama çalışmaları devam ediyor”

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Elazığ ilimizde saat 03.25’te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Yorumlar (0)